Автор
Евелин Попадийна

Пролет 2024: Връхните дрехи, които ще са демоде

Времето се затопля все повече и повече, а това ни вдъхновява за актуализиране на гардероба и промяна на имиджа. Модните експерти съветват част от нещата да останат в миналото и да не се опитваме да ги имплементираме в новите си визии. „Колкото и времето да се затопля навън, до началото на лятото все си е леко студено – още повече сутрин и вечер. Именно заради това връхната дреха е неизменна част от облеклото на всяка дама“, споделят те. Точно заради това решиха да ни посъветват с кои връхни дрехи да се разделим, защото ще са демоде тази пролет.

Качулка или яка с косъм
Козината отдавна не е модерна, а точно тази комбинация е ужасно остаряла. Да не говорим, че е адски непрактично, особено при капризни климатични условия – влагата може да направи дрехите да изглеждат износени. Заложете на по-минималистични и дискретни модели.

Жилетка/елек с косъм
Нека си говорим истината – модните критици никога не са харесвали тези дрехи. Тенденциите от 2000-те си отиват и се връщат, но този тип връхни дрехи може би никога няма да възкръснат. Съветваме ви да изберете красиви пелерини и пончо.

Палто над коляното
Тази дължина определено нарушава пропорциите на тялото. Високите дами изглеждат странно с такива палта, а по-нисичките – още по-ниски. Изберете midi или maxi дължина, като последната е абсолютно задължителна за пролетта. Колкото до цветовете, актуални ще са черно, кралско синьо, червено, както и нежни нюанси на шам фъстък и люляк.

Якета с големи джобове
Този тип якета придават обем на бедрата, създават илюзията за наднормено тегло и утежняват силуета. Експериментирайте, като изберете палто с широки рамене, това ще е една от най-популярните пролетни тенденции. 

Елеци
Елеците, тип „слизам до мазето за буркани“, отдавна не са на мода. Заменете ги с ватирана жилетка, съчетана с удобни маратонки или ниски ботуши – страхотна визия както за разходка, така и за офиса.

Вталени якета
Не ви казваме да не подчертавате талията си, но оувръсайзът за пореден сезон е на върха. Ако си вземете обемно яке, определено няма да сбъркате. А защо да не се сдобиете и с „работно“ яке? Все пак модните блогъри все по-често обличат гащеризони и якета, подобни на работнически униформи. 

Тази пролет кожените якета отстъпват в полза на велурените. Връхните дрехи от велур печелят сърцата на дизайнерите за сезон „Пролет 2024“

5 основни тенденции, които видяхме по време на Седмицата на висшата мода пролет-лято 2024
МОДА
Автор Пепа Попова - Пепита

5 основни тенденции, които видяхме по време на Седмицата на висшата мода пролет-лято 2024

Автор Пепа Попова - Пепита