Автор
Антония Михайлова

Пророческите сънища: Кога идват при нас и какво означават те

Как се ражда пророческият сън 

Някои парапсихолози твърдят, че по време на сън финото (астралното) тяло се отделя от физическото и започва да пътува през други пространства и измерения. Там събира информация, която понякога може да бъде пророческа. Други предполагат, че по време на сън мозъкът работи на определена честота и хората са в състояние да улавят специални „пакети“ информация от космоса, които са недостъпни, докато са будни.

Ако ви се е случвало да сънувате неща, които впоследствие са се сбъднали в реалния живот, става дума за пророчески сънища.

Защо се нуждаем от пророчески сънища

Езотериците смятат, че бъдещето има много версии. Това означава, че имаме възможност да го променяме чрез коригиране на поведението. Ето защо, когато пророчески сън ни предупреди за нещо негативно, трябва да се опитаме да променим действията си, за да избегнем нежелани последствия. Ако сънят обещава нещо добро, това е знак, че правите всичко, както трябва и ще бъдете възнаградени.

Кога най-често се случва да имаме пророчески видения на сън

Казват, че най-често пророческите сънища се случват от четвъртък до петък и се сбъдват в рамките на три години. Сънищата, видени от събота до неделя, също могат да бъдат пророчески и да се сбъднат много бързо, сочат езотериците.

Сънищата от вторник до сряда понякога са пророчески, но по-рядко. В други дни, като правило, хората имат сънища, които отразяват техните проблеми и преживявания. Има и специални дати, когато вероятността да видите пророчески сън се увеличава. Много православни християни твърдят, че са имали пророчески сънища в навечерието на Богоявление. За католиците истинските сънища идват в нощта преди Коледа.

Пророческите сънища често се случват през седмицата на Коледа. Но по това време тъмните сили са особено активни, затова не трябва да се доверявате напълно на тези сънища, отбелязват още експертите. Тъмните духове обичат да плашат и мамят хората за забавление! Отбелязва се също, че истинските пророчески сънища се наблюдават в нощта от 2-ро до 3-то число на всеки месец, както и на 12-то число в петък в навечерието на важни църковни празници, списъкът на които е посочен в апокрифа „Приказката за 12-ти”: в навечерието на Великия пост, Благовещение, Възнесение и др.

Пророческият сън ще помогне за решаването на проблема 

Понякога подсъзнанието иска да ни помогне да превъзмогнем проблем, а пророческият сън служи като намек за разрешаването му. Дава ни отговор на въпрос, върху който сме мислили съзнателно или несъзнателно. Ето как стиховете идват на поетите, мелодиите на музикантите и гениалните идеи на учените. 

Можете да поръчате пророчески сън, като формулирате заявка преди лягане. Най-добре е да направите това в нощта от неделя срещу понеделник, като си представите ситуацията, която ви тревожи, и след това заспите. Вярно е, че това изисква обучение и малко търпение.

Ето какво казват сънищата ви за вашия любовен живот
ПО ЖЕНСКИ
Автор Весела Георгиева

Ето какво казват сънищата ви за вашия любовен живот

Автор Весела Георгиева

Какво да направите, ако сте имали лош сън 

Понякога пророчеството, видяно на сън, може да бъде свързано с подсъзнателните ни страхове и желания. Например, ако се страхуваме от провал в някакъв бизнес, нашето подсъзнание ще ни покаже възможните негативни последици. Обърнете внимание на контекста на съня, а не само на съдържанието му. Ако видите същия сън, в който се повтаря една и съща ситуация, най-вероятно в живота има нерешени проблеми, които изискват внимание. Освен това сънищата често говорят на езика на символите. И трябва да можете да ги дешифрирате. В крайна сметка смисълът не винаги е очевиден. 

Как да разберете какво означават впечатляващите видения, които сте имали на сън

Опитайте се да запишете всичко, което сте видели през нощта, в дневник. Анализирайте съдържанието и обстоятелствата, при които сте видели нещо. Можете също да се свържете с психолог или психотерапевт - много съвременни психологически техники включват анализ на сънищата, един опитен специалист ще ви помогне да се справите с тяхното влияние върху живота ви. И, разбира се, помнете - не всички сънища имат пророческо значение. Можете да вземете под внимание уликите от съня, но не забравяйте за ежедневните дела, планове и логика. В края на краищата дори един празен сън може да се превърне в пророчески, но причината за всички проблеми ще бъдем ние и нашите мисли.