Автор
Теодор Муховски

Защо индонезийците имат идеално бели зъби

Знаете ли, че не е необходимо да използвате скъпи пасти за зъби с химически добавки, за да избелите зъбите си? Както се оказва, можете да се доверите на евтини природни средства и да не съжалявате за резултата. 

Жителите на слънчева Индонезия вярват, че кокосовото масло и карамфилът могат бързо да избелят зъбите, да ви отърват от плаката и зъбния камък. 

Карамфилът произхожда именно от тази екзотична страна, отглежда се от фермерите и се продава като подобрител на вкуса в кулинарията, но много азиатци го използват за приготвяне на отвара или пюре за лечение на зъбния емайл. 

Между другото, освен хранителни вещества, карамфилът съдържа и антиоксиданти, чиято употреба помага за предотвратяване на различни видове рак на устата. 

Вторият начин за избелване и дезинфекция на зъбите е кокосовото масло. Тайната на работата му е проста: лауриновата киселина, която е част от състава, помага за унищожаването на бактериите в устата и по зъбите. 

Учените са доказали също така, че от кокосовото масло се произвеждат синтетични диетични мазнини, които се използват активно във фитнес добавките, тъй като са добър горелка на мазнини и помагат за растежа на мускулната маса. Индонезийците вярват, че ако използвате кокосово масло ежедневно, можете завинаги да забравите за развитието на кариес и възпаление на венците. 

Важно е да не забравяте за редовността при използването на тези продукти. Ако искате зъбите ви да са бели и здраве, отделяйте по 15 минути всеки ден за процедурата по поддържането им. Кокосовото масло е подходящо за изплакване, а карамфилът - за смучене в устата след хранене. 

Но не забравяйте, че въпреки всички плюсове, тези методи за избелване на зъби - не са "плацебо" за лечение на тежки форми на заболявания. Кокосовото масло и карамфилът са чудесни за поддържане на хигиена и предотвратяване на бактерии, но те не лекуват.

За перфектна усмивка: Защо не трябва да мокрите четката си за зъби, преди да нанесете пастата
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

За перфектна усмивка: Защо не трябва да мокрите четката си за зъби, преди да нанесете пастата

Автор Теодор Муховски