Автор
Теодор Муховски

Поставих тежък ултиматум, след като научих за тайния сексчат на съпругата ми

Когато открих, че съпругата ми е изпращала секс съобщения на друг мъж, ѝ поставих ултиматум: „Спри или ще те напусна“. 

За съжаление след това научих, че тя продължава да си пише с него и отново ме е излъгала. Може би трябва да изпълня заплахата си и да разбия семейството си. Така започва моята история. 

Аз съм на 40 години, а тя - на 39. Женени сме от 15 години и имаме 12-годишен син. 

Преди малко повече от година забелязах, че тя се държи потайно с телефона и таблета си. Когато се приближавах към нея, тя моментално ги затваряше. Дори ги отнасяше със себе си в тоалетната. 

Когато я попитах защо го прави, тя ми каза, че се занимава с работни съобщения, но това не ми звучеше никак убедително. 

Поисках да видя съобщенията. След като се скарахме, тя в крайна сметка се съгласи. Оказа се, че е изпращала съобщения на стар приятел, мъж, с когото е била състудентка. 

Обясни ми, че просто са наваксвали за стари времена. Съобщенията бяха предимно флиртуващи, но някои от тях звучаха доста сексуални. Чувствах се предаден. 

Казах ѝ колко ме боли и я помолих да спре. Тя се извини, каза, че се е увлякла по носталгията, като обеща да спре. За известно време вярвах, че е престанала. Но след време тя започна отново да се крие и беше ясно, че двамата отново са в контакт. 

Когато отново се скарах с нея, тогава ѝ поставих ултиматума. След което разбрах, че тя е продължава да поддържа връзка с него - само че по-прикрито. 

В контактите си беше сменила името му с женско и използваше служебния си имейл, за да му изпраща съобщения. 

Въпреки че вярвам, че не са се срещали или правили секс, а последните съобщения не бяха сексуални, се чувствах излъган. 

Не искам да оставям сина си, но не мога да бъда във връзка с човек, на когото не мога да се доверя. Допитах се до психолог, ето какво ми каза: 

„Доверието е от съществено значение в една връзка. Дори и съпругата ви да не е имала активна физическа връзка, тя е разговаряла тайно с друг мъж, знаейки, че това ви разстройва. 

Тя е постъпила егоистично и глупаво. Може би не вярва, че ще изпълниш ултиматума. А фактът, че си ме потърсил, показва, че не си сигурен, че си готов да си тръгнеш.“

Бракът и неговото финансово измерение: Колко струва една изневяра
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Бракът и неговото финансово измерение: Колко струва една изневяра

Автор Веселина Петрова