Автор
Теодор Муховски

Земята е в черна дупка, а животът е симулация: Най-любопитните конспиративни теории

Тези теории ще ви накарат да се съмнявате в реалността, но дали има истина в тях? 

Земята е плоска 

За повечето хора идеята, че Земята е плоска, звучи невероятно екзотично. Въпреки това внушителна група хора са убедени в тази теория. Аргументите "за" теорията за плоската Земя са следните: 

1. За правителството е изгодно да накара хората да мислят, че Земята има формата на топка. Това им помага да управляват и да държат властта в ръцете си. И неслучайно обикновените хора нямат възможност да летят в космоса. 

2. Снимките на Земята се показват само от едната страна - така или иначе няма да видим цялата топка на снимката. Е, законите на физиката за обемните фигури, които сме минали в училище, вероятно не са контрааргументи. 

3. Когато скачате с парашут, не можете да видите, че краищата на Земята са заоблени. Този аргумент следва от предишния. Виждаме, че земната шир се простира по плоска повърхност - значи трябва да е така и навсякъде другаде. 

В допълнение към тези аргументи има и други, които шокират привържениците на стандартната сферична форма на Земята. Има дори отделни мислители, които опровергават законите на физиката и други установени изводи за Земята. 

Кацането на Луната не е било реално 

Привържениците на тази теория са убедени, че в действителност Нийл Армстронг не е летял до Луната и не е направил "скока на човечеството" през 1969 г. Първо, на снимката не се виждат звезди и второ, разположението на сенките е доста странно. Не е ясно и защо се вее знамето - откъде би дошъл вятърът на Луната? Освен това фонът изглежда подозрително фалшив. 

Предполага се, че НАСА е инсценирала кацането на Луната, а тази мистерия се контролира от ЦРУ. Дали "скокът на човечеството" действително никога не се е случил? 

Земята е в черна дупка

Според тези, които са убедени в истинността на тази теория, краят на света е настъпил още през 2012 г. - преди 12 години. Само че човечеството все още не го е осъзнало напълно. 

Защо точно през 2012 г.? Факт е, че именно тогава ЦЕРН (Европейската организация за ядрени изследвания) открива бозона на Хигс, а тази частица може да създаде черна дупка. Което означава, че Земята така или иначе ще се окаже в нея. 

Какво има вътре в Земята? 

През 2014 г. учените публикуват нова информация за огромен океан, скрит под земната кора. И хората, които вярват в теорията за кухата Земя, приемат този факт без капка съмнение. 

Досега човечеството знае много малко за своята планета, а това откритие може да даде отговори на много въпроси. Например откъде Земята се сдобива с толкова много вода? За привържениците на тази теория обаче няма нищо друго освен океан под мантията. 

Животът е симулация 

Привържениците на тази теория смятат, че всъщност човечеството живее в симулация, а животът е просто някакъв код. 

За доказателство се смята фактът, че в матрицата понякога има провали. Ето защо можем да загубим представа за времето и връзката с реалността, да изпитаме дежавю. 

Зомбитата не са измислица 

Идеята, че по някаква причина мъртвите могат да възкръснат, се корени в Древна Гърция. Гърците са смятали, че мъртвецът може да се прероди, затова са трупали камъни върху гроба, за да избегнат неочакваното. 

Някои хора все още се страхуват от апокалипсиса и за всеки случай държат близо до себе си храна, вода и "куфарче за спешни случаи". В края на краищата в този живот всичко е възможно. 

Рептилоидни владетели 

В политическите спорове често може да се чуе теорията за съществуването на тайно правителство. Нейните поддръжници са убедени, че всъщност управниците, които виждаме по новинарските канали, самите те са марионетки в ръцете на някой по-могъщ. 

Кои са тези тайни кукловоди, не е известно - на този етап мненията се разминават. В същото време покойната кралица Елизабет и нейното най-близко обкръжение се смятат за рептилоиди. Сред тях са и Джъстин Бийбър, Били Айлиш и други известни личности. 

Хората, обсебени от тази теория, дори сравняват зъбите на знаменитостите в опит да разпознаят рептилоида. Според неотдавнашно проучване 12 милиона американци предполагат, че светът се управлява от извънземни рептилоиди.

Опасност под земята: страшната тайна на Антарктида, която може да погуби човечеството
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Теодор Муховски

Опасност под земята: страшната тайна на Антарктида, която може да погуби човечеството

Автор Теодор Муховски