Автор
Веселина Петрова

Какво можете и какво не трябва да замразявате в хладилника

Често изхвърляме храна, защото не можем да изядем всичко или просто защото сме купили повече като количество. Има решение на този проблем и той се нарича фризер. Можем ли обаче да замразим всичко?

Авокадо. Измийте го, обелете го и го разрежете на две половинки. Махнете ядката и го сложете в найлонов плик. можете и да пасирате авокадото. Когато трябва да го ползвате, преместете го от фризера в хладилника, за да се размрази.

Сирене. Сиренето може да бъде замразено под всякаква форма - настъргано, на парченца, цяло парче. Сложете го в стъклен съд и след това във фризера. За да го използвате след това, трябва веднага след размразяването да го използвате върху гореща храна.

Банани. Обелени или не, поставени в стъклен съд, те ще се съхранят чудесно. Размразете в микровълновата.

Картофи. Обелете ги и поширайте. След това ги охладете и поставете в стъклен съд или херметически затворени пликове. Размразете като ги преместите в хладилника.

Мляко. Много пъти съм слагала прясно мляко във фризера - най-често, когато ще отсъствам по-дълго, а не искам да го изхвърлям. Можете да го сложите с бутилката или да го замразите във формички за лед.

Вино. Тук следвайте идеята с млякото - замразете във формички за лед. След това можете спокойно да го използвате за готвене. Торта. Поставете всяко парче във фолио или хартия за печене. След това просто оставете да се отпусне. Има и бонус - ще се реже по-лесно.

Яйца. Замразете отделно жълтъците, отделно белтъците.