Автор
Евелин Попадийна

Тайните за непреходната красота на Мерилин Монро

В днешно време момичетата доста са се разглезили, щом стане дума за красота. Голяма част от дамите прибягват до естетичната хирургия – преправят си носовете, скулите, клепачите. Отиват при доктора и излизат от кабинета му красиви. Е, ако не са прекалили разбира се.

Днес, в деня, в който секс иконата Мерилин Монро си отиде от този свят, искаме да ви запознаем с бюти триковете на тази удивителна легенда, останала символ на женствеността и емблема на красотата десетилетия след смъртта си. Тя доказва, че за естествената и истинска красота се изисква постоянство, а не скалпел.

Слънцезащита
Въпреки че по нейно време в Калифорния на мода е било да си с тен, тя стриктно се е пазела от слънцето. Освен това бронзантите и солариума могат само да ви навредят, затова приемете естествения цвят на кожата си.

Специфичен нюанс на русото
Монро е обезцветявала косата си на всеки три седмици, като е използвала услугите на няколко фризьори. За да избегне „отмиването“ на цветя, избягвала честото миене, тя нанасяла импровизиран сух шампоан – бебешка пудра, на всеки два дни, за да запази косата си свежа.

Плътни устни
Тайната на плътните ѝ устни се крие в използването на червила. Нейният гримьор ѝ слагал до 5 различни нюанса на червеното. Устните ѝ ставали по-тъмно червени отвън и по-светли отвътре, за да се създаде илюзията за обем и плътност. Тази техника се използва и сега от доста гримьори.

Сън
Тя знаела, че съня е важен за красотата, затова отделяла между 5 и 10 часа със затворени очи на нощ. Тя спяла без дрехи, тъй като смятала, че пижамите пречат на съня ѝ. Знае се обаче, че преди да легне слагала по пет капки от парфюма Chanel No.5.

Без редовни тренировки
Мерилин сама е признавала, че не обича да тренира редовно. Вместо тренировки тя спазвала „проста рутина за стягане на бюста“, която се състояла от вдигане на две тежести от пет килограма над главата ѝ 15 пъти. Това упражнение тя правела всяка сутрин до леглото си.

Ледени бани
Ползите от студения душ са много. Говори се, че актрисата правела леденостудени вани, за да поддържа кожата си стегната и гладка.

Козметика
Мерилин Монро правела редовни посещения на унгарския дерматолог Ерно Ласло. Тя страдала от суха кожа, защото миела лицето си до пет пъти на ден, за да предотврати появата на пъпки. По негова препоръка тя използвала специално масло и лосион в различните части на деня. Рутината ѝ доказва, че употребата на дневен и нощен крем е много важна за състоянието на кожата.

Блясък
Да, днес имаме хайлайтър, но тогава тя е разчитала на едно нещо – вазелин. Тя нанасяла няколко слоя вазелин под основата си, за да помогне на кожата да улови светлината.

9 съвета за сияйна кожа
ЗДРАВЕ
Автор Евелин Попадийна

9 съвета за сияйна кожа

Автор Евелин Попадийна