Искате да заблестите с истински сладкарски шедьовър? Да, тези изискани, но и в същото време много лесни и бързи за приготвяне, трюфели ще оставят всеки, който ги опита, наистина очарован.

Време за подготовка: 10 минути
Време за приготвяне: 10 минути + 4 часа охлаждане
Порции: 10-12

Продукти:
300 г черен шоколад
300 г Philadelphia Original XL
35 г мед
60 г меко масло

За овалване:
какао на прах
ситно нарязан шамфъстък
ситно нарязани печени бадеми
кокосови стърготини
ситно нарязани сушени малини

Начин на приготвяне:

В огнеупорна купа сложете шоколада и разтопете на водна баня.

В купа сложете крем сиренето Philadelphia и меда, и разбийте с шпатула. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте до пълното смесване на продуктите. Прибавете мекото масло, смесете отново и излейте сместа в покрита с хартия тавичка с размери приблизително 20х125 см.

Приберете в хладилник за 3-4 часа, докато сместа стегне.

Извадете сместа от съда и нарежете на квадрати.

Оваляйте трюфелите с какао, кокосови стърготини, бадеми, шамфъстък и сушени маслини.

Подредете в подходящ съд и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)