Сладко изкушение, на което никой няма да може да устои - мус с висококачествено крем сирене Philadelphia, бял шоколад и малиново желе. Истинско съвършенство, а ето и как да си го приготвите:
Време за подготовка: 15 минути
Време за приготвяне: 15 минути + 4 часа охлаждане
Порции: 4-6
Продукти:
250 г пресни или замразени малини
2 с.л. захар
1 с.л. цели листа розмарин
1 с.л. царевично нишесте
За муса с Philadelphia:
300 г крем сирене Philadelphia Original XL
100 мл пълномаслена сметана
1 с.л. ванилов екстракт
200 г бял шоколад
1 с.л. захар
За украса:
Пресни малини
листа розмарин
Начин на приготвяне:
В касерола сложете малините, захарта и листа розмарин. Сложете на средно силен огън и гответе 3-4 минути, докато плодовете пуснат сока си. Намалете котлона, добавете разтвореното в малко вода нишесте, разбъркайте и гответе 10-15 минути, докато сместа се редуцира и стане с консистенция на желе.
Прецедете през фина цедка, покрийте с фолио и приберете в хладилник.
Разтопете шоколада на водна баня, на средно силен огън.
Разбийте сметаната с миксер, докато се сгъсти, добавете крем сиренето, ваниловия екстракт и захарта у разбийте добре. Сложете разтопения шоколад, смесете и приберете сместа в хладилник за 4 часа.
В пош със звездовиден накрайник сложете няколко лъжици от муса, добавете 1-2 ч.л. малиново желе и разбъркайте леко. Редувайте мус и желе, докато запълните поша.
Изстискайте муса в подходящи чаши, гарнирайте с малини и листа розмарин и сервирайте.