Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние в Риби - време за вълшебства, мечти и хармония

Събитието на деня е Новолуние в Риби в 11:01 ч. Домът в нашата рождена карта, където попада новолунието, играе голяма роля, както и планетите, които се намират там, и аспектите, които формират към новолунието. Така можем да разберем кога да сме отворени към съответни стъпки на развитие. От нас зависи да използваме тези резонансни фази и да направим нещо с тях.

Всяко Новолуние се свързва с началото на нов цикъл. Това е моментът за нови възможности. Планирайте бъдещето си, кажете сбогом на миналото. Риби е последният астрологичен знак на зодиакалния кръг – воден знак и се управлява от планетата Нептун. Духовно развитие, медитация, пробуждане за ясновидски способности.

Препоръчително е да практикувате всички ритуали, свързани с желанията, развиване на духовността. През този период човек може да бъде целунат от муза. Можете да изберете някоя област. Сезонът на Рибите е вълшебен. Под въздействието на тази енергия хората имат по-развита интуиция и ярки сънища, често пророчески.

През този период трябва да бъдете по-възприемчиви към това, което ви се случва, да следвате повече вътрешните си насоки и да не подценявате знаците, които ви изпраща Вселената. Достатъчно е да се вслушате във вътрешния си глас.

Под въздействието на тази енергия хората са склонни да се влюбват повече. Когато управляват Рибите, има повече място за романтични преживявания. И много изневери възникват в този период. Всичко, което се случва под влиянието на енергията на Риби, е свързано с настроенията. Подсъзнателните желания и нужди излизат на преден план. Влезте в астралното царство на Рибите, следвайте собственият си поток от чувства, интуиция и мечти. Рибите ви улесняват да навлезете по-дълбоко и да възприемете нещата под повърхността. Може да получите много символични послания чрез сънищата си от вашите духовни водачи и предци, които са тук, за да ви помогнат.

Когато има пълнолуние или новолуние в знака Риби възникват ситуации, които объркват живота на много хора. Всичко, което се случва в обществото, в отношенията, в работата е поради силна емоционална вълна. Риби се управлява от Нептун, планетата на интуицията, но също и на измамата и фалша. Затова не се оставяйте да бъдете подвеждани от фалшиви чувства и обмисляйте внимателно всяка своя цел.

Добре е да останете в компанията на добри, състрадателни и позитивни хора, да отидете на красиви места с излъчване на позитивна енергия. При дървета, в планината, в парка, край водата, в църквата, край огъня, със семейството – това са местата, които ще ви помогнат да се настроите енергийно. Поглезете се с билков чай с мед, носете по възможност син кристал със себе си (например лапис лазули, син топаз, аквамарин, турмалин, опал и др.).

С единия крак в кармичния септември 2024: Какво ще донесе Новолунието в Риби на 10 март за всички зодии
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

С единия крак в кармичния септември 2024: Какво ще донесе Новолунието в Риби на 10 март за всички зодии

Автор Антония Михайлова

Ритуал – среща с вътрешното си дете

За да сте щастливи в живота, имате нужда от спокойствие и щастливо вътрешно дете. Запалете синя свещ. Ако имате син полускъпоценен камък, пригответе го и го вземете в ръката си. Пуснете си лека музика и затворете очи. Представете си поляна, пълна с цветя. Навсякъде има пеперуди. Свири красива музика и вашето вътрешно дете весело играе и скача по поляната. Облегнете се и наблюдавайте как вътрешното ви дете е щастливо и лудува наоколо.

При някои от вас може да се случи така, че вътрешното им дете да се натъжи или дори да се разплаче. В такъв случай трябва да го попитате защо е тъжно и какво го мъчи. Но колкото по-често „идвате“ на вашата поляна, колкото по-често посещавате вътрешното си дете, толкова по-щастливо ще става изражението на лицето му. Научете се да го прегръщате, да го целувате и милвате. Научете се да му давате любов. Любовта побеждава всичко. Вашето вътрешно дете ще оцени любовта и вие ще се почувствате по-добре. Защото вашето вътрешно дете и неговата радост, неговото щастие всъщност е състоянието на вашата душа.

В живота преживявате много неуспехи, много скърби именно защото вие и вашето вътрешно дете не сте в единство. Не можете да бъдете щастливи, когато вътрешното ви дете плаче. Не можете да сте доволни, когато вътрешното ви дете се бори и страда. Само когато вашето вътрешно дете е щастливо, можете да сте щастливи и вие. Този ритуал ви позволява да се свържете с него.