Март ще ви даде яснота и ще ви освободи от объркване или илюзия. През изминалия месец и началото на този сте били затрупани от работа и ангажименти и не сте имали време да разсъждавате. Потънали сте в планове, амбиции и очаквания, които са нереалистични. Сега обаче започвате да придобивате по-ясна перспектива и можете да различите реалността от илюзията. Съсредоточете енергията и вниманието си върху практически насочени въпроси и цели. Опитайте се максимално да избягвате разсейването и самозалъгването. Избистрете ума си и поемете в правилната посока напред, вземайки информирани решения по пътя си.

Вашата липсва на фокус позволява на недобронамерени хора да злоупотребяват с вас, използвайки манипулация или власт. Това хич няма да ви хареса, но на този етап не прибързвайте. Овладейте волята, нервите и амбициите си, защото разпръснатата енергия води до липса на напредък към по-дългосрочни и смислен цели. Избягвайте измамното и манипулативно поведение през този месец – както от другите, така и от вас самите. Бъдете внимателни и вземайте осъзнати и премислени решения.

През този месец ще сложите точка на трудна ситуация и постепенно ще започнете да се възстановявате от нея както психически, така и физически. Въпреки че може да сте преживели предателство, загуба или да сте ударили дъно в дадена ситуация, сега ще започнете да се лекувате, ще загърбите всичко и ще вървите напред. Март ви носи искрицата на надеждата, устойчивост и сила. Месецът ще ви покаже, че най-лошото е останало в миналото, а вие излизате по-силни от предизвикателствата, пред които сте се изправили. Отделете време за да изживеете и обработите емоциите си, но не дълбайте прекалено много в стари рани и не им позволявайте да ви държат в капана си. Опитайте да намерите сили за прошка и се освободете от всяка остатъчна обида и рана, за да се възстановите напълно.

Успеете ли да постигнете тази вътрешна хармония, още през този месец ще се отървете от стрес, притеснения, тревожност, страх и безпокойство. В края на февруари и началото на март може да сте били измъчвани от безсънни нощи, препускащи мисли и да сте били тормозени от въображаеми сценарии, разиграващи се в главата ви. Сега вече ще намерите облекчение и спокойствие. Ще осъзнаете, че голяма част от вашите страхове и тревоги са били неоснователни или базирани на силни преувеличения. Предприемете стъпки за справяне с всички основни проблеми, допринасящи за тези притеснения, независимо дали ще е чрез терапия, разговор или търсене на подкрепа от близките. Потърсете в себе си оптимизъм и вътрешен мир и ще видите, че като промените нагласата си, ще се подобрят и обстоятелствата.