Автор
Теодор Муховски

Тези зодии никога не трябва да четат хороскопите си

Знаете ли, че четенето на хороскопи е противопоказно за някои хора. Всъщност влияят ли хороскопите върху живота ни? Със сигурност оказват някакво влияние. Но тази гледна точка не се споделя от всички представители на зодиакалния кръг. Нещо повече, за някои зодиакални знаци четенето на хороскопи е противопоказно! 

За това разказва експертът Елена Миф - психолог, експерт в областта на физиогномиката, астролог и таролог. 

Скептични знаци 

Повечето хора се интересуват поне малко от астрология и периодично поглеждат в хороскопа си, за да научат нещо за себе си или за предстоящи събития. За тях астрологията действа едновременно като терапевт и житейски гуру, който открива нови възможности за действие в настоящето и планиране на бъдещето. 

Сред зодиакалните знаци обаче има скептични хора, които не вярват в предсказанията и в това, което се отнася до техния хороскоп. Те смятат астрологията за псевдонаука и я осмиват по всички възможни начини. 

Козирог 

Козирогът не вярва в астрологията без никакво обяснение. За представителите на този знак астрологията е неразбираема и неразумна наука. По природа Козирозите са рационалисти и анализатори и предпочитат трезвите изчисления и аргументите пред емоциите. Ако нещо не изглежда логично в техните очи, те смятат тази информация за невярна и ненужна. Просто им е трудно да работят с това, което не са в състояние да разберат. 

Освен това Козирогът е човек на графиците, разписанията, списъците със задачи и рутината, а астрологията някак си не се вписва в неговия премерен и планиран живот. Той не вярва в хороскопи и дава приоритет на това, което е важно за него - Козирогът изобщо не иска да изследва нещо ново и нетрадиционно. 

Въпреки собствения си скептицизъм обаче, Козирогът понякога все пак се обръща към предсказанията. Но не за да следва препоръките на астролозите, а по практически причини: той се надява да овладее инструмент, който предсказва и обяснява странното човешко поведение. И чрез него да повлияе на хората. 

Телец 

Телецът е по-земен знак от всички останали. А това означава, че той предпочита реалистичния и практичен подход към ситуациите, вместо да вярва в подредбата на звездите на небето. Ако Телецът се чувства зле или преживява трудни моменти, той няма как да ги обясни с ретроградния Меркурий. 

Освен това хората от този знак са адски упорити. И ако Телецът е казал, че астрологията е глупост, то той упорито ще се придържа към мнението си. Няма смисъл да се опитвате да промените становището му. Така или иначе това няма да се получи. 

Комплексите на мъжете разкрити: Как зодията определя самочувствието им
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Дамянова

Комплексите на мъжете разкрити: Как зодията определя самочувствието им

Автор Антония Дамянова

Може да се каже, че Телците не вярват на астролози, тъй като са много самоуверени хора. Те са на мнение, че съдбата им зависи единствено от тях самите и никой хороскоп не може да се вмести в определен стандарт на такива уникални личности. Придържайки се към принципа "не се подчинявай на правилата на звездите", Телците четат хороскопите и правят обратното. Така те още веднъж подчертават абстрахирането си от астрологията. 

Везни 

Причината, поради която Везните се отнасят скептично към хороскопите, не е пълното неверие, а защото тази наука е доста противоречива за тях. Везните са скептични хора. И въпреки че се отличават с толерантност към другите и случващото се, те постоянно търсят рационалната страна на всичко. В астрологията тя не се открива. И тогава се проявява двойствената природа на Везните: вместо да говорят за пристрастията си към тази наука, представителите на този знак просто започват да поставят под съмнение цялата астрологична информация, доказвайки, че в нея липсва логика и затова тя прилича на измислица. 

Освен това Везните не вярват в моделите на поведение. Те са убедени, че хората взаимодействат помежду си благодарение на интуитивното възприятие, психологията и мотивацията. И че успехът и неуспехът зависят от упоритостта, практическите умения и наличието на умения за общуване. Смятат осреднените прогнози в хороскопите за ненадеждна информация - в крайна сметка всички хора са различни и действат въз основа на обстоятелствата, възпитанието, образованието си и други. Ето защо те щателно проучват и записват всяко несъответствие в астрологичните прогнози. За Везните това е въпрос на принцип. 

Скорпион 

Един от аспектите на астрологията, в който на Скорпиона му е много трудно да повярва, е, че всичко в света може да се промени поради движението на планетите и другите небесни тела. Скорпионът винаги е бил и все още е скептик и предпочита "черно-белите" факти. Ако нещо няма смисъл за него или ако трябва да се рови в информацията, за да се извлече зрънце истина, той става незаинтересован. 

Астрологията изисква анализ и обмисляне, а представителите на този знак предпочитат единствено да има ясен отговор "да" или "не". Връзката между планетите и човека за тях не е очевидна и затова информацията от хороскопите се отхвърля като ненужна. 

Скорпионите активно се присмиват и съдят другите, които слушат и вярват на астролозите. Въпреки това, подобно на Козирозите, те не искат да пропуснат инструмента за влияние и предсказване. Затова понякога прибягват до помощта на звездите. 

Твърде податливи знаци 

Отношението към хороскопите с общо изразена тенденция при представителите на различните знаци е разнородно. Има хора, които приемат всичко присърце. 

Рак 

Ракът се доверява твърде много на звездите. Дотолкова, че изгражда делата си в съответствие с препоръките на астролозите. Животът обаче е непредсказуем и често поднася изненади, при това невинаги приятни. Ето защо сляпото следване на прогнозите може да доведе до грешки. Не е необходимо Ракът да се ориентира изцяло по хороскопите - напротив, дори си струва да се отнася към тях с доза хумор. 

Дева 

Девата също така не е желателно да възприема отблизо информация за предсказанията на звездите. Представителите на този знак имат богато въображение и вътрешна сила: в случай на неблагоприятна прогноза те започват да си представят ситуации и обстоятелства с всичките им възможни последици и по този начин си навличат много неприятности. 

Риби 

За Рибите е важно да подобрят собствения си живот и този на близките си. След като прочетат благоприятен хороскоп, тези хора започват да си фантазират колко добре ще се получи всичко, какви успехи ще постигнат и какво ще могат да си позволят благодарение на това. Толкова по-мъчително е за тях да слязат от небето на земята: ако плановете на Рибите не се осъществят, те просто потъват. 

Но има и индивидуални хороскопи, а тук те са съвсем друг въпрос. Такива прогнози се изчисляват за конкретен човек въз основа на неговите лични параметри - място, дата, час на раждане и т.н. И те са изненадващо точни!

Те знаят тайните ви: 6 зодии, които могат да четат мисли
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Те знаят тайните ви: 6 зодии, които могат да четат мисли

Автор Антония Михайлова