Автор
Пепа Попова - Пепита

Анджелина Джоли създаде рокля за Оскарите

Анджелина Джоли, която стартира своята модна марка Atelier Jolie миналата пролет, направи своя дебют като моден дизайнер на 96-ата церемония по раздаването на наградите Оскар. Актрисата създаде първата си специална рокля за американската журналистка и писателка Сулейка Джауад, която се появи с нея на червения килим.

Джоли призна, че искрено се възхищава от писателката, активистка за правата на човека и колумнистката на New York Times Сулейка Джауад, която също е съпруга на петкратния носител на Грами Джон Батист и два пъти е оцеляла от левкемия.

View post on Instagram
 

Анджелина я покани първа да облече оригинален продукт от нейната марка. Тя създава за Jaouad рокля от плисиран плат в сив нюанс, върху чийто подгъв има портрет на съпруга на Сулейка, който дирижира първата си симфония.

Източник: Getty Images
Източник: Getty Images
GettyImages


"Роклята ми беше проектирана от уникалната Анджелина Джоли. Това е първата рокля на Анджелина, създадена за червения килим и тя покани прекрасния художник Чаз Гест да нарисува симфония на гърба й. Обикновено се страхувам да се обличам за подобни събития. След като бях на лечение през последните две години, имам истинска love-hate връзка с дрехите. Но Анджелина ме накара да се почувствам толкова красива и толкова различна. Да имаш историята на Американската симфония, изписана върху тъканта на моята рокля е като да имаш карта на това къде сме били и докъде сме стигнали. Това е въплъщение на любовта и творческите сили, които са ни съпътствали.“, каза Джауад пред репортери.

View post on Instagram
 

Джоли обясни пред списание Vogue решението си да създаде първата си рокля за писателката.

Изпитвам дълбоко възхищение от Сулейка и начина, по който живее живота си – как се изправя пред предизвикателствата със сила и изящество", каза актрисата. „Тя е брилянтна творческа сила, която вдъхновява всеки, който я познава. Бих я облякла за всеки повод . Всяко облекло е продължение на човекa.

Източник: Getty Images
Източник: Getty Images
GettyImages