Автор
Евелин Попадийна

Облеклото, с което постигате всичко

Постоянно се борим за нещо, имаме мечти, поставяме си цели – едни искат повече пари, други търсят любовта, трети искат да творят. Всяко едно от тези неща изисква добър и поддържан външен вид, както и правилно облекло. Точно затова днес ще ви дадем няколко съвета как да изберете правилните дрехи.

Символичното възприятие на цветовете, формите и текстурите дължим на Карл Юнг. Именно той доказва, че тези на пръв поглед незначителни нюанси носят силни образи, на които всички реагираме по един и същи начин. Червеното винаги е страст и интензивност, кашмирът е символ на комфорт, топлина и лукс, а триъгълникът с основата надолу в асоциация с женския пол. Вече познавайки тези възприятия, можете лесно да влияете на впечатлението, което правите на другите. Това ще ви помогне да постигнете всичко, което желаете много по-лесно.

Интервю
Когато отивате на интервю за работа е важно да покажете най-добрите си качества – професионализъм, комуникативност, работа в стресова ситуация, спазване на правила и усърдие. За целта сложете по-студени цветове: кафяво, приглушено синьо, нюанси на кафявото – какао, лате и мока. Важно е да имате сако с подплънки на раменете, защото по този начин ще покажете на бъдещия си шеф, че може да разчита на вас. Задължително е в гардероба ви да присъстват обувки с нисък ток и чанта с твърда форма, така ще покажете, че сте конкретни и събрани.

Повишение
За да получите повишение е нужно да покажете важни качества, които притежавате – способност за справяне с текущите отговорности, способност да поемате допълнителна отговорност, управление на екип, устойчивост на стрес и перспектива. За тази цел има традиционни цветове, отредени за бизнес средата – нюанси на синьо, сиво, бяло и кафяво, отсъствие на щампи и семпъл набор от аксесоари.
Бижутата, които може да си позволите да носите са три на брой – обеци, малка висулка на незабележима верижка и сватбен пръстен. Не забравяйте и поддържания външен вид: прическа, лек грим, маникюр в телесни тонове.
Когато отидете да поискате увеличение, ви съветваме да заложите на удобни за вас дрехи. Е, не със спортен екип, но и не с чисто нови дрехи, които никога не сте обличали. Изберете дрехи в бизнес стил, в които да се чувствате добре и да ви е удобно. Цветовете, които са „магнит за пари“ са розово, винено червено и черен шоколад, те символизират лукс, статус и просперитет.

Продажби
Ако сте търговец и всеки ден продавате неща на хората, заложете на кафявите тонове. Те вдъхват доверие и стабилност. Кафявото е производно на оранжевото, което от своя страна е най-дружелюбният, весен и позитивен цвят. Заложете на меки и разтегателни тъкани, но нека не са прекалено тънки.


Във всички случаи препоръчваме да изберете smart-casual стилът, с него няма как да сбъркате!

Пролет 2024: Как да сте в крак с модата
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Пролет 2024: Как да сте в крак с модата

Автор Евелин Попадийна