Автор
Антония Михайлова

Какво трябва да промените в интериора на дома си, за да засилите женската енергия и да привлечете щастието

Древното изкуство Фън Шуй помага за създаването на приветлив и уютен дом, който дарява обитателите му с усещането на спокойствие, душевен комфорт и хармония. Що се отнася до женското щастие на собственика на дома, тук важат определени закони и правила.

Алия Ахмеджанова - международен консултант по китайска астрология Бази и Фън Шуй, споделя пред Wday.ru за това какво трябва да имате предвид, за да намерите любов и да изградите здраво и щастливо семейство.

Фън Шуй: минало и настояще

Философията за хармонизирането на енергиите в дома е на повече от 3000 години. Преди време право да използват правилата на Фън Шуй са имали само императори, но не и обикновените хора.

От тогава до сега са минали векове, но силата на древните закони все още работи в полза на човека. Доказателство за това е градът-държава Сингапур, построен по всички правила на Фън Шуй. Неслучайно тук се формира една от най-проспериращите и устойчиви икономики на планетата.

Правилната организация на пространството може да повлияе не само на материалното богатство, но и на други области на живота.

Какво може да се промени в един дом, в който се спазват принципите на Фън Шуй?

  • Създайте хармонична атмосфера - Фън Шуй помага за създаването на положително енергийно поле в дома. Това помага за привличането на положителни възможности и успех.

  • Оптимизирайте енергийните потоци - Фън Шуй се основава на принципите за създаване на свободно движение на енергия, което помага за постигане на баланс и хармония в дома и има благоприятен ефект върху взаимоотношенията, кариерата, финансите и благосъстоянието.

  • Подобрете качеството на живот - Домът, създаден според Фън Шуй, се превръща в място, където се чувствате комфортно и спокойно. Такава атмосфера насърчава добро настроение, здраве и лично щастие.

  • Живейте в хармония с природата - Фън Шуй използва принципите на естествения баланс, при който хората и околната среда стават едно цяло. Това спомага за установяването на силна връзка на енергиите, развива баланса и контакта между човека и природата.

Фън Шуй и женското щастие

Благодарение на изкуството Фън Шуй можете да постигнете истинско женско щастие. Как да го направите?
Правило №1

Югозападният сектор е отговорен за семейното благополучие в апартамента. За да избегнете негативизъм, тук не трябва да има баня, килер или съблекалня.

Правило №2

Успехът в личния ви живот до голяма степен зависи от северозападния сектор, който влияе върху мъжката енергия. Ако мечтаете за романтична връзка, не трябва да поставяте в нея кухня, тоалетна или помещения за съхранение на дрехи.

Северозападната зона е мястото, благоприятстващо силата на мъжа. Ако нещо не е наред с този сектор, тогава мъжете в дома не се задържат дълго или стават слаби и инфантилни.

Правило №3

Южната и северната част на дома също са важни. На юг не трябва да има тоалетна или баня, в противен случай ще има конфликти в семейството, а северният сектор не е най-доброто място за кухня поради риска от развод.

Правило №4

Не се препоръчва да избирате червени и сини цветове за кухнята - това е табу за тези, които искат да създадат силно и здраво семейство.

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона

Автор Антония Михайлова

Общи съвети за хармония в дома

В съответствие с древните принципи са разработени няколко общи препоръки за привличане на късмет и женско щастие:

  • Чистота. Поддържайте апартамента си чист и подреден. Това ще помогне на енергията ви да тече свободно и ще създаде положителна атмосфера.
  • Красиви неща. Добавете към интериора елементи, които са свързани с любов и женственост: свещи, цветя, меки тъкани и красиви картини.
  • Ред в спалнята. Обърнете специално внимание на спалнята, тъй като тя е място за възстановяване. Избягвайте ненужните вещи и бъркотията в тази стая.
  • Цветов спектър. Използвайте меки, успокояващи цветове в декора на дома си: пастелни или неутрални нюанси.

    Важно е да запомните, че Фън Шуй включва цялостен подход, който изисква задълбочени познания. Ако се интересувате от по-подробно проучване на тази тема, се обърнете за съвети от експерт в областта.