Автор
Ева Григорова

Мълчанието приключи: Уилям проговори с първо изявление след новината за диагнозата на Кейт

Принц Уилям се завърна в социалните медии почти месец след като съпругата му, принцеса Кейт, разкри пред света диагнозата си рак. Въпреки че 41-годишният Уилям не спомена здравословното състояние на Кейт в последното си съобщение, той подписа бележката с инициала си „W“.

„Благодаря ти за толкова много незабравими изпълнения с @Lionesses, @RachelDaly3. Пожелавам ти още много голове за Villa сега! W“, написа той в X. Принцът на Уелс имаше предвид новината за решението на футболистката Рейчъл Дейли да се оттегли от женския отбор.

Туитът на Уилям идва на фона на здравната криза в семейството му, тъй като и съпругата му, и баща му, крал Чарлз III, бяха диагностицирани с неразкрити форми на рак тази година. На 22 март 42-годишната Кейт сподели видео, разкривайки, че нейната липса в общественото пространство всъщност се дължи именно на тази диагноза.

След като похвали Уилям за това, че е „страхотен източник на комфорт и увереност“, Кейт завърши видеото, с което съобщи състоянието си, като каза на феновете, че семейството им се нуждае от „малко време, пространство и уединение“, докато тя се концентрира върху медицинското си лечение.