Автор
Теодор Муховски

Защо красивите момичета най-често са нещастни в личния си живот?

Може би сте чували тази народната мъдрост: "Не се раждай красив, а се раждай щастлив". Но защо не може да имате и двете? Всъщност външната привлекателност не е гаранция за изграждане на хармонични отношения и успешен брак. Това доказва, че не всичко в живота е толкова просто.

За това защо много красавици имат трудности в любовния живот, разказва Евгения Александрова - психолог-сексолог с опит повече от 17 години.

Красива, но необичана: каква е причината?

Смята се, че красотата е билетът към света на щастливите връзки, но реалността понякога поднася неприятни изненади. Съществуват няколко причини, поради които дамите с посредствен външен вид обикновено са по-успешни в любовта.

Стройната фигура и красивото лице често се превръщат в бреме за притежателя. Красавиците постоянно се сблъскват с натрапчивото внимание на околните. Те могат да се чувстват задължени да изпълнят нечии очаквания, което създава напрежение и нежелани ситуации. В резултат на това потенциалните партньори не виждат личност, а само измислен идеализиран образ.

Завистта и ревността играят отрицателна роля. Красивите момичета е по-вероятно да срещнат неприязън от страна на други жени, което създава напрежение в общуването. Мъжете пък могат да изпитват страх да не загубят любимата си заради вниманието, което тя привлича.

Красавиците често страдат от повърхностно отношение. Външният им вид отвлича вниманието от най-важното у човека - вътрешните качества на личността. Хората са очаровани от луксозния образ и не обръщат внимание на това, което се случва в душата на една жена.

Повечето красиви момичета са убедени, че красотата е единственият коз, който имат. Ето защо всички останали предимства се поставят на заден план. Красавиците не търсят мъдрост и благоразумие, не се интересуват от законите за изграждане на здрави взаимоотношения, не искат да учат нито себе си, нито мъжете.

Но експертите в областта на психологията препоръчват на тези, които са се сблъскали с горните точки, да помпат не само имиджа си, но и мозъка. Смисленото, интелигентно, почтено и благородно момиче лесно ще може да направи много за своето щастие:

- красиво да се измъкне от женската конкуренция;

- да накара мъжа да почувства, че тя не се интересува от вниманието на други ухажори;

- лесно да разпознае лудия ревнивец и да се отърве от него;

- да покаже на партньора си цялата дълбочина на душата и многостранност на личността.

Не 1, а цели 5: Жените, с които Дейвид Бекъм е изневерил на Виктория
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Не 1, а цели 5: Жените, с които Дейвид Бекъм е изневерил на Виктория

Автор Ева Григорова

Красота и щастие - мечта или реалност?

Не мислете, че мъжете са глупави - те обикновено подхождат съзнателно към избора на партньор в живота. "Момичетата от корицата" са доста подходящи за тази роля, но една поява не е достатъчна. Често скромните жени с добър характер и отворено сърце получават много повече внимание от празните, нацупени и студени красавици.

Умението да се грижат за близките си, да се държат като дами, да не унижават собственото си и чуждото достойнство, да не изневеряват на собствените си принципи - това са черти, които привличат интелигентните и успешни мъже.

Можем да кажем, че силата на жената е вътре, а не навън - в крайна сметка именно в душата ѝ се случва основната магия. Само в комбинация с най-добрите човешки качества красивата външност може да даде истинско женско щастие.

Мъжът ми разбра колко тежа и вече не ме намира за привлекателна
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Мъжът ми разбра колко тежа и вече не ме намира за привлекателна

Автор Теодор Муховски