Автор
Евелин Попадийна

Албански плаж - най-синята вода в света

Питали ли сте се някога къде в света е най-синята вода? Е, днес ще отговорим на този въпрос.

CV Villas събира необработени Google изображения на 200 плажа по целия свят. След това си анализира, за да открие техния RGB цветови код и ги свързва с цветовия код на най-синия нюанс на синьото – YinMn Blue. Резултатите от това проучване показват, че плажът Pasqyra, по-познат като Огледалния плаж, в Албания има най-синята вода в света.

„Известен по света като Огледалния плаж, той се смята за перлата на албанското крайбрежие, представяйки невероятна гледка, когато слънчевата светлина попада върху повърхността на морето, създавайки огледален ефект“, посочват от CV Villas.

Плажът се намира срещу гръцкия остров Корфу, между големи скални образувания, които го предпазват от вятъра. Поради отдалеченото си местоположение, разполага само с един ресторант и бар, но те са повече от достатъчни.

Достигането до там коства малко повече усилия, но това си заслужава, тъй като ще имате възможността да се насладите на най-сините води в света. Mpouka в Гърция е на второ място в класацията, следван от Kassiopi в Гърция и Plage de la Vernette във Франция. Челната петица завършва с Kaputas  в Турция. Според проучването на CV Villas, 7 от първите 30 места в класацията принадлежат на Гърция.

Най-дългия плаж в Европа е близо до София и е доста спокоен
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Най-дългия плаж в Европа е близо до София и е доста спокоен

Автор Евелин Попадийна