Автор
Ева Григорова

Бодигардът на Брад Пит потвърди: Анджелина каза на децата им да избягват баща си

Съдебната битка между Брад Пит и Анджелина Джоли за Шато Миравал продължава да разкрива подробности от личния живот на воюващата двойка. Бивш телохранител на двойката твърди в свои показания, че Джоли е била „подслушана“ от служители по сигурността да казва на децата на двойката да избягват Пит.

Тони Уеб – ветеран от кралските морски пехотни служби на Обединеното кралство и специалните въздушни служби на британската армия, който по-късно се преквалифицирал в частен охранител – казва в съдебни документи, подадени в четвъртък от адвокатите на Пит, че „Между 2000 г. и 2020 г. аз осигурявах различна степен на лична сигурност за Анджелина Джоли и нейното семейство, а в момента предоставяме услуги на Брад Пит." Уеб твърди, че работата му, когато е работил за двойката, е включвала „управление на охраната на [Джоли] и семейството всеки път, когато са напуснали Съединените щати“.

След като Пит и Джоли се разделиха през 2016 г., фирмата на Уеб, SRS Global, продължила да осигурява сигурността на звездата от Maleficent и нейните деца. Припомняме, че звездите водеха почти петгодишна съдебна битка за попечителството над шестте си деца.

Уеб си спомня, че след като Пит и Джоли се разделили, бизнес отношенията му с Джоли се разпаднали, когато Уеб казал от асистента на Джоли, Майкъл Виейра, че е възможно двама независими изпълнители на неговата охранителна фирма „да свидетелстват в семейния съд“. Уеб допълва в съдебните документи, че асистентът на Джоли тогава „ме е помолил да спра тези двама души да свидетелстват.

Уеб добави, че „обясних на г-н Виейра, че нямам власт да ги спра, защото те бяха независими изпълнители, а не служители на SRS Global. След това г-н Виейра ми каза, че обаждането му трябва да послужи като напомняне, че тези лица са сключили споразумения за неразкриване на информация с г-жа Джоли и че трябва да им напомня за това и да им кажа, че ако свидетелстват по делото по семейно право, г-жа .. Джоли би ги съдила."

Освен това Уеб заявява в документите на Върховния съд на Лос Анджелис, подадени от адвокатите на Пит, „Предадох това съобщение на двете лица по телефона и двамата ми казаха, че планират да свидетелстват. Едно от двете лица, Рос Фостър, уточни, че възнамерява да свидетелства независимо от споразумението, ако получи съдебна призовка. Когато г-н Фостър ми каза това, той също така ми каза, че ако бъде помолен, ще свидетелства за изявленията, които е чул, че г-жа Джоли е направила пред децата, насърчавайки ги да избягват да прекарват време с г-н Пит по време на посещенията му като попечител.

Миналия месец адвокатите на Джоли подадоха съдебни документи, в които твърдят, че Пит е искал от нея да подпише несправедливо „тежко“ споразумение, „скриващо личното неправомерно поведение на Пит, независимо дали е свързано с Miraval или не“, за да може тя да му продаде своя дял. Тя също така твърди, че той се е опитвал да я накара да мълчи и да не говори за обвиненията, че е малтретирал нея и семейството им.

Пит обаче твърди, че тя нечестно е продала дела си от имението. Като част от текущата им съдебна война, 60-годишният Пит иска Джоли да предаде всичките си минали споразумения за неразкриване на информация.

Припомняме, че Пит иска от съда да отмени продажбата от Джоли през 2021 г. на нейния дял в Chateau Miraval на милиардера от Юри Шефлър, като твърди, че тя е нарушила споразумение, което двамата са сключили. Изслушването по делото в Лос Анджелис ще се проведе на 16 май. Случаят Miraval се гледа и в съд в Люксембург. Бившите съпрузи са във война за шатото, което закупиха през 2008 г., откакто Джоли подаде молба за развод през 2016 г. Двойката сключи брак във френското имение, но Джоли и децата не са се връщали там от 2016 г.