Автор
Теодор Муховски

Първата дама на Нигерия порица Меган Маркъл за голата ѝ рокля по време на „кралското посещение“

Меган Маркъл беше порицана в речта си от първата дама на Нигерия.

Херцогинята на Съсекс отпътува за Нигерия по-рано този месец за тридневна обиколка, придружавана от съпруга си принц Хари.

42-годишната Меган многократно сменяше облеклото си по време на пътуването, докато тя и херцогът се срещнаха с местни жители и лидери.

По време на речта по случай първата година от мандата на президента Бола Тинубу, след като Хари и Меган си заминаха обратно в САЩ, Тинубу отправи хитроумна закачка по адрес на Меган.

Обръщайки се към тълпата, Тинубу заяви, че момичетата и жените в Нигерия „не искат да имитират и да се опитват да подражават на филмовите звезди от Америка с тяхната „голота“.

Тя добави: „Посланието тук е, че трябва да спасим децата си. Виждаме начина, по който се обличат. Затова трябва да направим нещо. Кажете им, че не приемаме голотата в нашата култура. Това не е красиво. Всичките ни момичета са красиви, но трябва да бъдат това, което са. Те не искат да имитират и да се опитват да подражават на филмовите звезди от Америка.“

„Ние знаем кои сме. Не губете това, което сте.“ – завърши речта си сенаторката.

По време на пътуването Меган носеше дрехи на редица марки от висок клас, сред които Carolina Herrera, Altuzarra и Johanna Ortiz.

Като се имат предвид крайните нива на бедност в Нигерия, американката очаквано не беше гледана от всички с добро око.

Двойката от Съсекс започна своята „фалшива кралска обиколка“ с посещение на Lightway Academy, основно и средно училище в столицата. След това те посетиха щаба на отбраната на Нигерия, за да се срещнат със съпругите на военните и висши служители.

На следващия ден Хари беше сниман да играе волейбол, малко преди Меган да нарече Нигерия „моята страна“.

По време на събитие в столицата Абуджа херцогинята каза: „Искам да започна с това, че ви благодаря много за това колко любезно всички вие посрещнахте съпруга ми и мен в тази страна... моята страна. Просто съм поласкана, поласкана и вдъхновена. Откакто пристигнахме, 24 часа изминаха бързо като вихрушка. И много бързо разбрах, че трябва да нося повече цветове, за да мога да се впиша сред всички вас и вашата невероятна мода.“

Херцогинята на Съсекс наскоро откри, че според генеалогичен тест е 43% нигерийка.

На следващия ден Хари опита силите си в баскетбола, преди да завършат пътуването си в благотворителен мач по поло.

Меган Маркъли и принц Хари
Меган Маркъли и принц Хари
GettyImages

Те предложиха партньорство между тяхната фондация „Арчиуел“ и организацията с нестопанска цел „Гигантите на Африка“, която има за цел да даде шанс за младите хора чрез спорт.

Но в следващите часове благотворителната им организация попадна в заглавията на вестниците, като беше обявена за „нарушител“ и ѝ беше препоръчано да спре да събира пари.

Твърди се, че благотворителната организация не е подала навреме данъчната си декларация за 2022 г. и свързаните с нея разходи.

Въпреки това документите са били подадени и чекът е бил изпратен, но той така и не е пристигнал, съобщи The Telegraph.

Нетфликс: Меган, върни ни парите
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Нетфликс: Меган, върни ни парите

Автор Ева Григорова

Миналата седмица благотворителната организация на Съсекс наруши мълчанието си относно предполагаемите парични проблеми, като заяви, че „напълно спазва изискванията“.

Говорител заяви: „В момента, в който е влязла в сила тази декларация, тя ще бъде приета: „Ние внимателно проучихме ситуацията и можем да потвърдим, че фондация „Арчиуел“ продължава да спазва всички изисквания и да е в добро финансово състояние.

„Дължимите плащания бяха извършени своевременно и в съответствие с процесите и процедурите на IRS.

„Освен това всички необходими документи бяха подадени от Фондацията без грешка или нарушение“.

Крал Чарлз и Уилям побесняха от ярост заради поведението на Меган и Хари
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Крал Чарлз и Уилям побесняха от ярост заради поведението на Меган и Хари

Автор Теодор Муховски