Автор
Антония Михайлова

Почти като в "Манастирски ливади": Домът на Кевин от "Сам вкъщи" се продава за над 5 млн. долара

Снимка: Twitter@@WBTWNews13

Къщата на семейство Маккалистър от емблематичната коледна комедия "Сам вкъщи" е обявена за продажба. Имотът се продава за втори път, откакто филмът бе заснет в него. За първи път на пазара то бе пуснато преди 12 години. Съобщението бе публикувано на сайта за продажба на недвижими имоти Zillow и се предлага от имотната агенция Dawn McKenna Group.

Двуетажното имение в Уинетка, щата Илинойс, с обща площ от 850 кв.м и височина до тавана 3,2 м бе пуснато на пазара за умопомрачителните 5,25 милиона долара. През 2012 г., къщата бе продадена за 1,585 млн. долара – под офертната цена от 2,4 млн. долара. Семейството, което я купи тогава обаче, сега иска за нея горепосочената сума. За разлика от екстериора интериорът на сградата почти не прилича на този от филма, тъй като собствениците са направили модерен ремонт през 2018 г.

View post on Instagram
 

Сутеренът е напълно преустроен във фитнес зала, бар и стая за отдих за игри и покер. Изградена е и пристройка, в която се помещава стая за събирания с приятели. Досегашните собственици са удвоили жилищното пространство с добавянето на голяма зимна градина, модерно баскетболно игрище и съвременен киносалон.

В същото време собствениците са оставили непроменено оформлението на голямата кухня, хола и трапезарията, за да запазят чертите на къщата, разпознаваеми от комедията. Къщата, описана от компанията като "една от най-известните къщи в света", също така разполага с две всекидневни, гараж за три коли и "незабравимото стълбище", по което 10-годишният Маколи Кълкин се спусна на шейна.

За първи път: Вижте децата на Маколи Кълкин
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

За първи път: Вижте децата на Маколи Кълкин

Автор Ева Григорова

Преди няколко години феновете на „Сам вкъщи“ имаха шанса да отседнат в къщата през 2021 г., когато Airbnb обяви имота за ексклузивен престой само за една нощувка.

Къщата е построена през 1921 г. и от тогава до сега е имала четирима собственици. От Dawn McKenna Group споделиха и видео на дома на 24 май в Инстаграм, наричайки го „част от американската история“. Забавното видео отвежда феновете на обиколка из къщата с пет спални и шест бани, включвайки от филма „Сам вкъщи“, за да покаже какви промени са направени.

View post on Instagram