Автор
Евелин Попадийна

Модните трикове, с които винаги ще изглеждате скъпо и стилно

Всяка жена се старае да изглежда добре, някои дори се стремят да са перфектни. Има жени, които с много пари не успяват да постигнат желаната перфектна визия и такива, които с малко изглеждат зашеметяващо. Днес ще ви помогнем, като ви споделим няколко правила за начина на обличане и съчетаване на цветове.

Комбинация в рамките на един цвят
Няма как да не знаете, че всички цветове се разлагат на тонове и полутонове. Всеки цвят си има нюанси, с които свободно можете да създавате различни комбинации. Този подход се нарича монохромно смесване. За един перфектен тоалет е необходимо да се комбинират неща с различни по интензивност нюанси. Например можете да вземете панталон и тениска  в светъл нюанс на розовото и да добавите палто и чанта в по-наситено розово.

Противоположностите се привличат
С противоположни нюанси можете да създадете красиви и ефектни визии, тези комбинации са познати още като ахроматични. Сглобявайки визията си по този начин дрехите изглеждат ярки и необичайни. Внимавайте, тъй като при тези съчетания една малка неточност може да провали всичко. Когато използвате контрастни комбинации, е много важно да усетите къде е границата. Изберете един главен тон, а противоположния оставете за по-малките елементи. Например, избирайки цикламени пола и яке, можете да добавите жълти топ, чанта и обувки.

Не преминавайте границите
Ако се опитате да покажете индивидуалността и оригиналността си, като комбинирате много и различни нюанси, има 90% шанс да се изложите. Прекомерната яркост е твърде забележима, правилото е: не повече от три цвята наведнъж. Въведете най-яркия нюанс в малки дози и подчертайте с детайли

Разчупете класиката
Класическата комбинация от цветове е бяло и черно. В създаването на черно-бял тоалет е почти невъзможно да направите грешка. Това съчетание обаче е доста скучно и затова стилистите съветват да добавяте ярки цветове. Ако сте решили да комбинирате бяла риза и черен панталон, то може да разнообразите, като добавите цветен аксесоар – обувки, чанта, шал. Желателно е яркият елемент да е без шарка, а цветът да е ясен.

Пастелните нюанси винаги са добър избор
Най-важното, което да запомните е, че всички пастелни нюанси се съчетават перфектно помежду си. Този подход използват много от дизайнерите в последните си колекции. Пастелните цветове се допълват перфектно. Експертите обаче съветват да избягвате съчетанието на пастелни цветове с черно, тъй като то придава тежест на облеклото.

Роклята с А-силует е най-модерният избор тази пролет
МОДА
Автор Пепа Попова - Пепита

Роклята с А-силует е най-модерният избор тази пролет

Автор Пепа Попова - Пепита