Автор
Антония Михайлова

Магията на лятното слънцестоене: Как да привлечем доброто и любовта в живота си

Лятното слънцестоене тази година настъпи за нас в четвъртък, 20 юни 2024 г., в 23.50 ч. българско време. Това е един от най-важните енергийни периоди в годината, когато Слънцето достига най-високата си точка в небето, навлизайки в знака Рак. В този ден то е в небето 16 часа и половина и постепенно започва да намалява времето на престоя си до зимното слънцестоене.

От древни времена Денят на лятното слънцестоене се смята за празник за много народи. До днес той е особено почитан от северните жители, които с радост посрещат идването на топлината и лятото. На този специален ден се изпълняват ритуали за привличане на късмета и любовта. На някои места хората правят амулети и талисмани, които носят просперитет за цялата година. Вярвало се, че на този ден духовете и на четирите стихии (огън, вода, земя и въздух) празнуват настъпването на лятото заедно с хората.

Какво да правите в дните около лятното слънцестоене

21 юни е благоприятен ден за почистване на дома ви. Ако искате да обновите енергията в къщата си, обиколете всички помещения с икона на Богородица, четейки молитва към Божията майка.

Украсете дома си в периода от 20 до 23 юни със следните цветове

Опитайте да декорирате дома си с цветове като златно, зелено, оранжево, червено, бяло и жълто. Самите вие също носете тези цветове на дрехите си. Това са нюансите на Слънцето и Земята. Злато носи енергия, сила, просперитет, сила, успех, божественост, светлина, мъдрост. Зелено – изобилие, спокойствие, плодородие, растеж, ново начало, просперитет. Оранжево – сексуалност, адаптивност, комуникативност, смелост, креативност, енергия, оптимизъм, успех. Червено – дързост, смелост, креативност, желание, енергия, огън, похот, страст, сексуална любов, сила, воля. Бяло – пречистване, гадаене, изцеление, невинност, мир, защита, истина. Жълто – комуникация, творчество, мечтана работа, щастие, интелигентност, учене, защита, психически способности, слънце, воля.

Свещи и кристали

Задължително използвайте свещи, защото те предават енергията на Слънцето и изпълват пространството със сила! Освен това лятното слънцестоене е чудесно време за всякакви камъни, които имат слънчева енергия.

Потърсете също кристали в оранжево, златно, кафяво, червено, зелено и жълто. Можете да обърнете внимание на изумруд, авантюрин, нефрит, цитрин, топаз, кехлибар или тигрово око.

- Опитайте се да се събуждате всяка сутрин от 21 до 23 юни преди изгрев слънце и да говорите на природата за мечтите си.

- Направете венец от цветя, изричайки на глас плановете, които искате да се случат до края на годината. Силите на природата ще ви помогнат да постигнете това, което искате.

- Занесете дрехи или обувки на нуждаещите се. в периода на Лятното слънцестоене е важно да помогнете на другите да се чувстват добре и ако споделите нещо, това ще помогне на вашето вибрационно поле.

4 древни ромски ритуала за любов, за които няма да прочетете в книгите
НОВИНИ
Автор Флора Иванова

4 древни ромски ритуала за любов, за които няма да прочетете в книгите

Какво не бива да правите в дните около лятното слънцестоене

През този ден не трябва да допускате да ви завладяват отрицателни и разрушителни мисли. Важно е да избягвате всякакви конфликти и негативизъм. В никакъв случай не вдигайте скандал и не влизайте в спорове. Играта с огъня и пренебрегването на правилата за безопасност са недопустими.

За да се сбъднат съкровените ви желания възможно по-скоро, трябва да прекарате деня, посвещавайки се на любима дейност, в хармония и радост. Не допускайте да бъдете раздразнени, тъжни или отмъстителни. Слънцестоенето отваря пътя към личностното израстване и положителна трансформация. Много е важно в този ден да усетите вдъхновение, да почувствате единство със света и връзка с целия живот на планетата.