Автор
Антония Михайлова

Футбол и чар: Най-сексапилните играчи на Евро 2024, които привлякоха дамите пред екрана (Снимки)

Евро 2024 обещава да бъде не само футболен празник за страстните фенове на най-популярния спорт в света, но и истинско визуално удоволствие за нежния пол.

Освен със спиращи дъха моменти на зеления терен, тазгодишното европейско първенство привлича вниманието и с излъчването на немалко харизматични футболисти. Тези мъже, които не само владеят топката с изключителен майсторлък, но и пленяват със своя чар и сексапил, са причината милиони жени да се настанят удобно пред телевизорите, за да проследят всеки миг от футболната магия. Тук ще разгледаме най-горещите играчи на Евро 2024, които със сигурност карат сърцата на дамите да забият по-силно и то не само заради головете.

Джуд Белингам

Джуд Белингам е новото лице както на отбора на Англия, така и на марката бельо на Ким Кардашиян и има защо. Само на 20 години (всъщност навършва 21 години на 29 юни) Белингам се превърна в суперзвезда на Реал Мадрид и сензация за националния отбор, отбелязвайки гола за Англия след само 13 минути в първия мач срещу Сърбия. Ако европейската купа се върне в Англия, няма съмнение, че Hey Jude ще бъде песента за всеки англичанин в края на турнира.

Според испанските медии Белингам вече има и гадже звезда в лицето на нидерландския модел Лаура Селия Валк. Красавицата е с пет години по-голяма от футболиста, а само за дни след слуха за връзката ѝ с Белингам последователите ѝ в Инстаграм скочиха с над 60 хиляди до над 500 хиляди. 

View post on Instagram
 

Върджил Ван Дайк

Върджил Ван Дайк е признат за един от най-добрите защитници в световния футбол и изглежда като изсечен от мрамор, като древногръцки бог. Нидерландецът притежава впечатляваща физика и внушително присъствие, което го прави истински кошмар за всеки нападател. През 2018 г. той се присъединява към Ливърпул, след като е играл за Саутхамптън. Като капитан на националния отбор на Нидерландия, Ван Дайк не само доминира на терена, но и впечатлява извън него, често участвайки в модни фотосесии.

Въпреки многобройните изкушения, Ван Дайк избира семейното щастие. Той и съпругата му Рике се познават от детството. Тя е до него през цялото му изкачване към върха. През 2013 г. Рике се отказва от собствената си кариера, за да подкрепи бъдещето на Върджил. Когато той се присъединява към Селтик, тя решава да замине с него и да бъде до своята половинка.

View post on Instagram
 

Оливие Жиру

Със своите 37 години Оливие Жиру е най-възрастният играч във френския отбор, но и най-добрият голмайстор на Франция, който продължава да впечатлява със завидните си умения да вкарва голове.
На 36 години Оливие Жиру подобри нов рекорд по време на мача между Франция и Полша. Вкарвайки 52-рия си гол, той стана топ голмайсторът в историята на отбора на Франция, като по този начин надмина Тиери Анри и неговите 51 гола.

В личния си живот Жиру е също толкова успешен. Френският футболист е женен от 2011 г. за Дженифър и заедно имат 4 деца - Джейд, родена през 2013 г., Евън през 2016 г., Арън през 2018 г. и Ария през 2020 г.

View post on Instagram
 

Фабиан Шер

Швейцарският защитник е известен със силните си удари извън наказателното поле както за Нюкасъл, така и за националния отбор, но мощните скули на 32-годишния красавец, както и линията на челюстта му също трябва да бъдат признати.Имайки предвид успеха на Швейцария досега, дамите със сигурност ще могат да се насладят на чара му на терена още известно време.

View post on Instagram
 

Килиан Мбапе

Килиан Мбапе е една от най-разпознаваемите личности в света на футбола. Световната му слава, съчетана с чаровната му усмивка, прави 25-годишния капитан на френския отбор магнит за жените.

Мбапе започва своята забележителна кариера в Монако през 2015 г., където печели първата от шестте си титли в Лига 1 и впечатлява с невероятната си скорост. През 2017 г. преминава в Пари Сен Жермен за феноменалната сума от 180 млн. евро, а тази година направи сензационен трансфер в Реал Мадрид.Извън терена Мбапе също предизвиква внимание. Преди две години таблоидите не спираха да пишат за него заради връзката му с трансджендър модела Инес Рау. Тя смени пола си на 17 години и днес твърди, че дори не помни какво е да си момче. Тази история добави още една интригуваща нотка към вече колоритния образ на Килиан, който продължава да впечатлява както на терена, така и извън него.

View post on Instagram
 

Антоан Гризман

Антоан Гризман пленява не само с изваяните си черти и чаровна усмивка, но и с изящните си атлетични движения на терена. Със своята руса коса и неустоим чар, той е фаворит както сред футболните фенове, така и сред дамите, които не разбират много от футбол.Гризман изгрява като звезда в Реал Сосиедад, продължава кариерата си в Барселона и сега блести в Атлетико Мадрид. През 2011 г. печели Европейското първенство до 19 години, а през 2016 г. става голмайстор на турнира. На Световното първенство през 2018 г. играе ключова роля, отбелязвайки четири гола, включително във финала срещу Хърватия, което допринася за победата на Франция и спечелването на световната титла.Но това, което го прави още по-неустоим, е неговата преданост към съпругата му Ерика, детски психолог. Двамата се срещат за първи път в Сан Себастиан през 2011 г., когато Гризман играе за Реал Сосиедад, а Ерика е студентка. Докато Антоан се издига стремглаво към славата и става един от най-ярките млади таланти в Европа, връзката им процъфтява. Седем години по-късно той е световен шампион с Франция и един от най-търсените нападатели в света. През 2017 г. двамата се женят, което добавя още една вълнуваща глава към личната история на Гризман.

View post on Instagram
 

Йошко Гвардиол

Младият хърватин Йошко Гвардиол е сред най-новите сензации във футбола, впечатляващ със своята атлетична фигура и невероятни защитни умения. Съчетанието от младост, талант и харизматична усмивка го правят изключително желан както от футболните клубове, така и от феновете, включително и дамите.

Започвайки да играе футбол на едва 7 години, Гвардиол бързо се издига в спорта. На 18 години вече е част от немския клуб РБ Лайпциг, където блести с изключителната си техника и игра с глава. През 2023 г., на 22-годишна възраст, той преминава в Манчестър Сити, подписвайки петгодишен договор на стойност 90 милиона евро. Още на 20 години, Гвардиол участва в Световното първенство по футбол, където демонстрира толкова впечатляващи умения, че стойността му на пазара скача значително. Въпреки блясъка и славата, Йошко остава същият скромен син на рибаря. След приключването на първенството в Катар той тръгва със своя 20-годишен "Фиат" към селото на баба и дядо, за да ги поздрави.

"Без футбола, сега щях да съм помощник-капитан на татко и да се прехранвам с риболов. В редките случаи, когато имам свободно време, не пропускам да попътувам с него в морето. Може и да не хванем много риба, но тези моменти само с него са безценни за мен", споделя Йошко в свое интервю. Неговата история е доказателство, че дори в света на високия спорт и милионите, истинските ценности остават непроменени.

View post on Instagram
 

Уилям Салиба

Считан за един от най-добрите централни защитници днес, 23-годишният Уилям Салиба е истинско бижу на футболната сцена. Французинът не е просто талантлив играч, но и вдъхновение за мнозина - само го погледнете! Кариерата му започва в Сент-Етиен, където бързо се утвърждава като едно от най-обещаващите млади имена в спорта. През 2019 г. Салиба прави голямата крачка към английския клуб Арсенал, но остава под наем в Сент-Етиен, за да продължи своето развитие. За да натрупа ценен опит, през сезон 2020-2021 той е изпратен под наем в Ница, а през 2021-2022 - в Олимпик Марсилия. В Марсилия Салиба впечатлява с изключителната си игра и лидерски качества, печелейки си признание, уважение и... многобройни фенове.

Салиба не само блести на терена, но и показва изключителна отдаденост и стремеж към самоусъвършенстване. Неговата история е вдъхновение за младите таланти и доказва, че с труд, упоритост и страст може да се постигне всичко.

View post on Instagram
 

Джовани Ди Лоренцо

Годините за Италия след спечелването на Европейското първенство през 2021 г. не беше лесно. Те смениха мениджъри, не успяха да се класират за световното първенство и загубиха двата мача срещу Англия в класирането за европейското.

Ако обаче едно нещо е било постоянно, то това е фактът, че през цялото време са имали такива италиански жребци, за каквито други отбори само биха завиждали. А Джовани Ди Лоренцо е само поредният в дългия списък привлекателни италиански футболисти.

View post on Instagram