Автор
Теодор Муховски

Ретрограден Нептун - илюзиите и мечтите ще станат реалност

Нептун, планетата на духовността, докато е ретрограден, може да ни накара да се съмняваме в духовните си вярвания и в това, което смятаме за истина. Възможно е да се ориентираме към нови идеологии или начини на съществуване.

Ако досега сме пренебрегвали духовните си проблеми, ретроградният Нептун може да ги извади на повърхността и да ни принуди да се изправим пред тях.

Нептун започва своето ретроградно движение от 2 юли до 7 декември 2024 г., преминавайки през знака на Риби от последния 29-ти до 23-ти градус.

Танцът на Нептун в последните градуси на Риби ни подготвя за края на цикъла, започнал с влизането му в този знак през април 2011 г. Въпреки че Нептун ще остане в Риби до март 2026 г., вече усещаме завършването на този цикъл. Може да се замислим върху темите, свързани с Нептун, които ни засягат от април 2011 г. насам. Нептун в Риби изразява своите най-силни качества – илюзия, въображение и творчество, но също така и лъжи и манипулации.

Докато Нептун е ретрограден, той насърчава разкриването на по-висши истини. Илюзиите и мечтите, които някога сме имали, може вече да не резонират с нашите бъдещи планове.

Ако искате да разберете повече за ретроградния цикъл на Нептун, разгледайте какво се е случвало с вас от декември 2023 г. (или дори от април 2011 г.), особено в области, свързани с вашата креативност, мечти, илюзии, интуиция и възможни измами.

При тази ретроградация нещо, което се е подготвяло дълго време, може да изплува на повърхността или да получите повече прозрения и отговори. Ретроградният Нептун е фина енергия и може да не е напълно ясно какво се случва. За да ви насочим, ето някои прояви, които можем да изпитаме по време на ретроградния Нептун:

Творчески блокажи

Нептун, като планета на творчеството, въображението и иновациите, може да създаде творчески блокажи по време на ретроградното си движение, но това е само в опит да обнови нашата творческа визия. Въпреки че може да се почувстваме блокирани, вероятно ще изпитаме ново творческо вдъхновение и идеи, които ще издигнат работата ни на по-високо ниво. Ако сте творчески блокирани, празнувайте, защото предстои прераждане.

Използвайте това време за почивка от творчески проекти и съсредоточете се върху логистиката. Понякога нашите творчески процеси се нуждаят от план и това би било подходящо време да работим върху него.

Преосмисляне на духовното пътуване

Докато Нептун е ретрограден, може да поставим под съмнение нашите духовни вярвания и това, което смятаме за истина. Възможно е да се ориентираме към различни идеологии или начини на съществуване. Ако сме заобикаляли духовните си проблеми, ретроградният Нептун може да ги извади на повърхността и да ни принуди да се изправим пред тях.

До всички зодии: Днес не взимайте прибързани решения
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

До всички зодии: Днес не взимайте прибързани решения

Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Лесно е да сведем до минимум важността на събитията в живота ни в опит да бъдем състрадателни, но ретроградният Нептун е време за по-практичен и логичен подход към ситуацията. Може също така да преоценим духовния си път и дали той ни носи мир или просто задоволява егото ни.

Уроци за безусловната любов

Нептун е планетата на безусловната любов, която е отвъд нашите взаимоотношения и е свързана с нашата душа. Докато Нептун е ретрограден, може да се предизвикаме да практикуваме Божествена любов и да я насочим към себе си. Въпреки че безусловната любов е важна духовна практика, понякога трябва да я практикуваме отдалеч и през нашите собствени граници.

Зодиите, които ще имат късмет през втората половина на годината
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Евелин Попадийна

Зодиите, които ще имат късмет през втората половина на годината

Автор Евелин Попадийна

Проверка на реалността

Нептун ни кара да се изгубим във фантазията – било то филм, стихотворение или роман. Въпреки че това е красиво и има своето място, ако го използваме като бягство, ретроградният Нептун може да ни върне към реалността.

Ретрограден Меркурий, аномални пълнолуния и измамницата Лилит: Важните астро събития на лято 2024 г.
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Ретрограден Меркурий, аномални пълнолуния и измамницата Лилит: Важните астро събития на лято 2024 г.

Автор Антония Михайлова