Автор
Антония Михайлова

Запознайте се с Никита Кръмп - момичето, което замени удобството на апартамента с живот на колела (Снимки)

Никита Кръмп няма дом, но има хиляди последователи онлайн. Тя не танцува, не пее, не прави скечове - тя просто показва живота си. И това е достатъчно. В края на краищата начинът на живот, който Никита е избрала за себе си, е различен от този на всеки друг.

Нейната блогърска кариера и популярност се дължат на баналното желание да спести пари. Голямата мечта на младата жена била да пътува, но поради ред причини не можела да си го позволи. "Хранех се в евтини заведения, купувах си дрехи от разпродажби и намаления. И всичко това за какво? Да си плащам наема", разказва Никита.

View post on Instagram
 

И така, един ден тя осъзнава, че печели само за храна и наем. И на всичкото отгоре започва да трупа дългове, няма спестявания. Сравнява тогавашния си живот с този на катерица, която се движи в колело. В крайна сметка наемането на жилище в Съединените щати не е евтино удоволствие. Много хора наемат апартамент с някого друг, за да си делят парите, но въпреки това е трудно.

Никита решава проблема радикално - тъй като няма достатъчно пари, трябва да намали основния разход! Тоест този за наема. Решителното момиче е готово на всичко, за да се премести да живее... в автомобил.

View post on Instagram
 

Първоначално, след като събира необходимите пари, продавайки редица свои вещи и мебели, тя се настнява в Honda Civic, където живее около 1000 дни - това е малка субкомпактна кола, която все пак в един момент се оказва тясна за Кръмп.

След няколко месеца живот в нея Никита заменя компактната кола с малък ван. И в него тя буквално се установява, и така вече близо година. През цялото това време младата дама разказва на последователите си какво е да живееш на колела, като междувременно превръща возилото в приказно уютно кътче с най-необходимото за един човек.

Разбира се, животът на вече бездомната Никита там е доста скромен - спален чувал, няколко килима и одеяла, малко дрехи и лаптоп, някоя и друга дребни джаджи, необходими за живота, и нищо повече. Всичко това опаковано в кутии и съхранявани в багажника и на рафтовете на автомобила.

Разбира се, животът на вече бездомната Никита там е доста скромен - спален чувал, няколко килима и одеяла, малко дрехи и лаптоп, някоя и друга дребни джаджи, необходими за живота, и нищо повече. Всичко това опаковано в кутии и съхранявани в багажника, или на рафтовете в автомобила.

Личната хигиена и миенето понякога представляват известна трудност за Никита, но това не е проблем за младия номад. Тя успява да си вземе душ, когато ѝ е необходим, посещавайки 24-часови фитнес зали, а дрехите пере в обществени перални. Прекарва нощта на паркинги на супермаркети, покривайки прозорците със завеси.

View post on Instagram
 

Въпреки спартанските условия и липсата на постоянно пребиваване, Никита изобщо не прилича на бездомник - тя е весела, винаги спретната и, най-важното, отворена за нови преживявания.

Момичето не е загубило приятелите си, които напълно подкрепят нестандартното ѝ решение. Те често се присъединяват към нея и всички заедно се докосват до прелестите на дивата природа и романтиката на номадския живот.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
4-годишно момиче чупи рекорда за най-млад човек, изкачил 48 планински върха
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Михайлова

4-годишно момиче чупи рекорда за най-млад човек, изкачил 48 планински върха

Автор Антония Михайлова

"Хората често ме питат защо реших да стана бездомник. Но всъщност аз водя нормален живот - имам две работи, често се срещам с приятели и пътувам", обяснява Никита.

В продължение на една година момичето посещава няколко държави, вижда със собствените си очи много красиви и необичайни неща, трупайки впечатления и положителни емоции. А фактът, че тя буквално трябва да прекарва нощта на улицата, вече изобщо не я безпокои.

View post on Instagram