Автор
Теодор Муховски

4 мощни фрази за самопрограмиране - те ще сбъднат желанията ви

В основата на самопрограмирането са вътрешният ни диалог, убежденията и фразите, които редовно си казваме.

Самосбъдващо се пророчество, самопрограмиране, самохипноза - всичко това са механизми, чрез които човек, често без да осъзнава, влияе на живота си. И ако го прави несъзнателно, тогава всичко, което му се случва, изглежда като съдба, щастлива случайност или, напротив, преследва го зла участ. Всъщност това са последици от начина, по който програмираме себе си. Психологът Алена Ал-Ас ни разказва повече за това.

Как работи самопрограмирането

Често фокусът на вниманието ни е насочен към това, в което вече сме убедени, а всичко останало остава извън възприятието. Например, това е плацебо ефектът, когато човек се програмира да оздравее, убеден, че приема ефективно лекарство. И обратната ситуация, когато пациент, на когото е поставена погрешна диагноза, започва буквално да „умира“ от несъществуваща болест.

Същият ефект може да се наблюдава и в по-често срещани ситуации. Ако човек вярва, че е неудачник, той ще бъде такъв. Но ако вярва, че е късметлия, той ще успее. В крайна сметка неговите избори, решения и насочване на вниманието ще го подтикнат да се убеди в това, което вече е знаел за себе си.

Вярата ни определя действията ни, които в крайна сметка водят до един или друг очакван резултат. А това може и трябва да се използва в наша полза, например за да се сбъднат желанията ни.

„Мога да направя всичко“ или „Не мога да направя нищо“ - тези фрази могат да определят бъдещето ви в една или друга посока и от вас зависи да изберете правилната.

Как да се програмирате за успех

Проблемите не се решават от оскъдица или отчаяние - от тези състояния те само продължават да се умножават допълнително.

Как да спрете потока от събития, които разрушават и отслабват? Вземате решение за себе си, включвате бутона „стоп“ в потока от мисли, който е програмирал текущите събития. И постепенно тренирайте способността си да гледате на живота от състояние, в което сте успели. Потапяйте се мислено в контекст, в който се чувствате по различен начин, действайте по различен начин и имайте различни резултати.

За да програмирате себе си за успех, е важно да:

- да поддържате положителна нагласа;

- да вярвате, че можете да постигнете това, за което мечтаете;

- да се фокусирате върху успехите, независимо колко малки са те;

- да мислите, че утре можете да направите повече.

Този начин на мислене прави човека не само по-успешен и по-щастлив, но и, колкото и да е странно, по-здрав. Това не е програма за самоунищожение или преклонение пред страховете на предците, които са се страхували да забогатеят, страхували са се да изпъкнат, страхували са се да живеят. Това е ново ниво на грижа за себе си, идващо от главата.

Ако не вярвате, че целта ви е постижима, никога няма да я постигнете. Няма да дадете важен вътрешен импулс, няма да се обърнете по посока на успеха, защото там, според вас, е лошо и неизпълнимо. Огънят се запалва от малка запалка.

Най-важните фрази за самопрограмиране са:

1. „Аз мога.“

2. „Вече съм добър в това.“

3. „Всичко, което се случва, не се случва на мен, а се случва за мен.“

4. „Обстоятелствата се развиват по такъв начин, че аз постигам това, което искам.“

Всяка сбъдната мечта е ясно планиран набор от действия. Мечтаете ли да станете успешни? Решете в каква област, с какво ще се различавате от другите, коя е вашата сила и вашето предимство. Мечтаете ли за любов? Измислете си подходящ партньор, фантазирайте какъв трябва да бъде той, какви ще бъдат отношенията между вас.

Важно е да промените не само мисленето си, но и поведението си. Защото в красива къща в грозни обувки не се влиза. Стремете се всеки ден да се държите така, сякаш желанието ви вече е осъществено или предстои да бъде осъществено. Утре вече сте шеф, утре имате бизнес, утре приготвяте закуска за любимия човек.

Може би ще ви отнеме повече от един месец, за да промените възприятията, мисленето и поведението си. Както един ден диета и спорт не са достатъчни за мечтаната фигура, така и един месец не е достатъчен за мечтания живот. Винаги е необходим различен модел на мислене, поведение и различен набор от действия. Трудно ли е? Несъмнено. Но могат да се формират нови навици и те ще създадат различна реалност.

Вселената ще реагира на мига: Тези 3 фрази предизвикват бързо възмездие
ПО ЖЕНСКИ
Автор Елена Ангелова

Вселената ще реагира на мига: Тези 3 фрази предизвикват бързо възмездие

Автор Елена Ангелова