Автор
Евелин Попадийна

Срамувате се от краката си на плажа: ето как да имате перфектни бедра

Лятото дойде и голяма част от жените се срамуват да покажат краката си. Ако през зимата сте се застояли и сте похапвали повече от обикновено, то това със сигурност се е отразило на тялото ви. Искате перфектни крака? Ето как можете да ги имате:

Разбира се, не е възможно да отслабнете само в една част на тялото, но има упражнения, които могат да укрепят и тонизират краката ви. Освен това тези упражнения ще ви помогнат да намалите количеството мазнини в цялото тяло.

Учени от Американският колеж по спортна медицина препоръчват да се правят 8-10 комплексни упражнения два до три пъти седмично. По този начин ще натоварите различни мускули едновременно, като ще изгорите повече калории и ще насърчите загубата на тегло. Упражненията са силови и с тях ще тонизирате и оформите мускулите на краката: клекове, мъртва тяга, удари, лег преса. Не изключвайте обаче и аеробните упражнения. Чрез тях изгаряте калории, което насърчава цялостната загуба на мазнини.

Freepik
Freepik

Знаем, че щом стане дума за диета, всички жени изпадат в ужас, но все пак трябва да се ограничите от някои неща. Не съществува конкретна диета, която да е най-добра за намаляване на мазнините в краката. Човек губи тегло ако изгаря повече калории, отколкото консумира. Наблегнете на плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни (кафяв ориз и пълнозърнест хляб), боб, ядки, семена, месо, яйца и здравословни растителни масла (зехтин).

Не забравяйте, че приемът на храни с високо съдържание на фибри може да помогне при загубата на тегло. На тялото му отнема повече време, за да смели такава храна, така че позволява на човек да се чувства по-сит за по-дълго време.

Freepik
Freepik

За да имате перфектни крака, е необходимо да положите поне малко усилия. Тренировките и здравословното хранене не са нещо непостижимо, а и със сигурност ще се чувствате по-добре на плажа ако сте в страхотна форма! Тайната на перфектните крака е разгадана, а вие готови ли сте да ги имате?

С тази диета-мечта можете да свалите 3 кг за седмица
ЗДРАВЕ
Автор Веселина Петрова

С тази диета-мечта можете да свалите 3 кг за седмица

Автор Веселина Петрова