Автор
Евелин Попадийна

Летен пикник: 4 идеални места близо до София

Лято е и на всички ни се иска да се видим с приятели – да се забавляваме, да хапваме, да пийваме бира и да си разказваме хубави истории. Чудите се какво да правите през уикенда? Е, веднага ви даваме идея – пикник с приятели! Около София има много красиви места, които предлагат чист въздух, зеленина и условия да си спретнете един страхотен пикник.

Дендрариум
На по-малко от 30 мин. от центъра на София, в прохладната Витоша се намира местността „Дендрариум“. Там ще намерите обособени места за пикник и барбекю, ще се насладите на природата и чистия въздух и ще си хапнете хубаво с приятели.

Изворите при с. Железница
Това е една закътана зона край реката, малко след село Железница. До изворите можете да стигнете с кола или пеша. Брезовата горичка пази сянка, а в непосредствена близост има паркинг и река. Там ще откриете беседки, пейки с маси и обособени огнища – перфектно място за съботна или неделна сбирка с приятели.

Freepik
Freepik

Над с. Кладница
Страхотно място за пикник! През лятото има дебела сянка от боровете и минава река – истински рай. Направени са много места за сядане и хапване, както и заслони с места за палене на огън.

Езерото Панчарево
По бреговете на езерото има много места, подходящи за пикник. Ще откриете пейки и маси, както и беседки. Дърветата пазят сянка, има гледка към езерото, а защо да не покарате и водно колело?!

Около София има много места, които да посетите през почивните дни и да избягате от жегата в града. Грабвате кошницата за пикник, звъните на приятели и отивате да се забавлявате.

За хапване на корем: София е в топ три на най-евтините градове в Европа
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

За хапване на корем: София е в топ три на най-евтините градове в Европа

Автор Евелин Попадийна