Автор
Кристина Кирова

Имане Хелиф отсече: Спрете тормоза над спортистите

Боксьорката Имане Хелиф, която се превърна в най-обсъждания и същевремнно нехаресван участник в Олимпийските игри това лято, отправи апел, след като получи безброй критики.

"Искам да отправя послание към всички хора по света да спазват олимпийските принципи, да се въздържат от тормоз над спортистите, защото това дава отражение, огромно отражение. Може да унищожи човек, може да убие мислите, духа и ума му. И може да раздели хората", казва Имане, след като победи италианката Анжела Карини за 46 секунд в очевидно неравностоен двубой.

View post on Instagram
 

След като се явява на Олимпийските игри, допусната от МОК, което е тотален скандал, въпреки че вече е била дисквалифицирана веднъж, защото е доказан биологичен мъж, Хелиф дръзна да обвини света, че в момента е подложена на психически тормоз. Въпреки че както стана ясно през уикенда, самата тя се бие в гърдите, че е мъж, но за останалите е жена и това ѝ дава право да налага жени. Стопроцентови жени. И го прави с мъжка сила, ожесточение и наглост.

В момента Имане се бори за най-малко бронзов медал, след като победи и унгарката Ана Лука Хамори. И това, макар и да кара Алжир да се гордее, определено не е в рамките на нормалното.