Автор
Теодор Муховски

Защо ретроградният Меркурий е по-опасен за домашните любимци, отколкото за хората

Ретроградният Меркурий в астрологията е явление, което създава илюзорна представа за движението на планетата назад по собствената ѝ орбита. Естествено това не се случва в действителност. Просто планетата се движи около Слънцето по друга траектория и с друга скорост. Това създава ефекта на оптична илюзия.

Ретроградният Меркурий започна на 5-и август и ще продължи до 28-и същия месец. Всички се страхуват от този период, защото се смята, че по това време могат да се очакват неуспехи, финансови проблеми и други нещастия. Астролозите съветват да не предприемате нови начинания, да отлагате големи сделки и спокойно да изчакате неблагоприятните дни да преминат.

Експертите предупреждават и за възможно влошаване на физическото състояние. Астролозите говорят за възможността от неразположение, отслабване на мозъчната дейност, емоционално прегаряне. Но това не е всичко.

Домашните любимци също са изложени на риск

Британските експерти са сигурни, че ретроградният Меркурий има лошо въздействие не само върху хората, но и върху животните. А за последните той може да бъде още по-опасен.

Ето защо от 5 до 28 август трябва да сте подготвени, че домашните ви любимци могат да изпитат силен стрес, повишена тревожност, безсъние и безпричинна агресия.

Има вероятност животните да изпитат физическо неразположение. Според експертите това ще бъде особено очевидно при онези домашни любимци, които винаги са били прекалено чувствителни и емоционални.

Как да помогнем?

За да помогнете на домашния си любимец да премине през този неприятен период, си струва да положите максимални грижи. Ако е възможно, правете по-чести и по-дълги разходки. Свежият въздух ще помогне за подобряване на благосъстоянието на домашния любимец.

Препоръчително е също да купите нови играчки за домашните любимци, да отделяте време за съвместен отдих с тях. Направете му масаж (разбира се, ако не е риба) или му пуснете успокояваща музика. Не е ясно дали това ще има категоричен положителен ефект върху благосъстоянието на домашния любимец. Въпреки това ще знаете, че сте направили всичко, което е по силите ви.

Нека ви припомним, че следващият ретрограден Меркурий трябва да очакваме между 26 ноември и 15 декември.

Ето какво ще се случи на всяка зодия по време на ретроградния Меркурий
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Woman.bg

Ето какво ще се случи на всяка зодия по време на ретроградния Меркурий

Автор Woman.bg