Автор
Евелин Попадийна

Жегите продължават: да очакваме ли захлаждане?

Жегите продължават и днес! От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) съобщиха, че през нощта срещу четвъртък времето бе ясно, а днес ще бъде слънчево.

След обяд над западната половина на страната ще има купеста, главно над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър. Максималните температури ще са предимно между 34 и 39 градуса, в София – около 35 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето е 3 бала.

В планините ще е слънчево. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър, максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29 градуса, на 2000 метра – около 22 градуса.

През следващите дни ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и в петък на отделни места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд.

Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса.

Съветваме в жегите да пиете много вода, да носите шапка, както и по-леки и по-светли дрехи. Избягвайте обедното слънце – ако имате възможност не стойте навън, а в помещение с климатик или вентилатор.

За горещо лято: Облечете нещо в червено
МОДА
Автор Веселина Петрова

За горещо лято: Облечете нещо в червено

Автор Веселина Петрова