Автор
Woman.bg

Поезия и морски бриз: Градските пейки в Ахтопол осъмнаха със стихове на Добромир Банев

Пейките на „Алея на любовта“ в Ахтопол осъмнаха осветени от стиховете на Добромир Банев. Самият той издаде пред „Телеграф“, че в този вид пейките са пресътворени за два месеца. „Алея на любовта“ е вдъхновение на кмета на община Царево - Мартин Киров, запален почитател на Банев. „Мястото е изключително подходящо за творбите ми, тъй като морето винаги ме е вдъхновявало да пиша. Цялата идея бе на кмета, аз, разбира се, веднага приех това предложение. Това е голяма чест. Пейките са много красиви, преди два дни ги видях на живо с очите си“, споделя радостта си писателят. „Стиховете са от най-новата ми книга с поезия „Всички дни ще се казват неделя“, уточнява още той.

View post on Instagram
 

Книгата беше представена на 14 август в Летния кинобар в Царево. Събитието събра много хора от цяла България, привлечени от разгара на сезона. „Имах диалог с публиката, много емоции, много усмивки, беше страхотно“, допълва Банев.

Авторът сам избира кои от неговите стихотворения да озарят крайбрежните пейки, оформени като книги. „Стараех се да бъдат свързани с морето, разбира се, всички са любовни, тъй като пиша такава лирика“, отбелязва поетът.

Добромир Банев: Жените умеят да чакат, мъжете не се уморяват да търсят
ПО ЖЕНСКИ
Автор Добромир Банев

Добромир Банев: Жените умеят да чакат, мъжете не се уморяват да търсят

Автор Добромир Банев

„Нямам любимо стихотворение, всички са ми еднакво важни, защото са излезли от душата ми. Най-важното ми е, че достигат до сърцата на хората и често ми казват, че се припознават в тях. Много млади хора се разхождат в тази алея, знаем, че доброто се предава и се надявам именно това да предам на тях. Ще се радвам да ги заразявам с качествена поезия“, завършва Добромир Банев.

View post on Instagram