Автор
Елена Ангелова

Никога не казвайте тези 7 фрази на мъжа си

Мирът и хармонията в отношенията на двойката е мечта на всеки човек. Но понякога една фраза е достатъчна, за да се разгори семеен скандал. Как да избегнем кавгите?

Просто не казвайте на мъжа си нищо, което ще го ядоса. Понякога ние, жените, без дори да се замислим, подхвърляме такива фрази, че нашият уравновесен мъж едва успява да се сдържа. Колкото по-често изричате такива фрази, толкова повече мъжът ви ще се чувства раздразнен, обиден, безполезен. И толкова по-малко ще иска да бъде около вас.

Ако истински искате двамата да живеете дълго и щастливо в мир и хармония... тогава никога не казвайте тези фрази на любимия си човек:

Да, знам

Предполагам, че вие, скъпи жени, поне веднъж сте изричали подобна фраза на вашия мъж. Човекът ви показва или казва нещо, а вие казвате: „Да, знам“ по средата на изречението му. С една такава фраза намалявате стойността на информацията му до нула. Чувствайки обезценяването, човекът, разбира се, ще изпита раздразнение.

Нали ти казах?

Знаете ли, мъжете имат тази особеност: те не обичат да признават, че грешат, но обичат да подчертават, че са прави. Ако вие сте прави и сте му го подчертали, това ще го ядоса. Да, ако все пак не пропуснете възможността и му напомните за това, тогава поведението му може да надхвърли приемливите граници.

Боли ме главата

Мъжете мразят да чуват тази фраза, особено в моменти, когато очакват интимност! Разбира се, те първо ще се опитат да ви помогнат, предлагайки да ви излекуват и ще търсят варианти. Но ако се почувства безсилен, той ще се отдръпне и си тръгне с вид на съкрушен човек.

Любов без грешки: Само този въпрос ще заздрави връзката ви
ПО ЖЕНСКИ
Автор Елена Ангелова

Любов без грешки: Само този въпрос ще заздрави връзката ви

Автор Елена Ангелова

За пореден път ти казвам!

Тази фраза ще вбеси почти всеки мъж. В крайна сметка в този момент той се чувства като глупак или задръстеняк, на когото трябва да му се набива информацията по няколко пъти и това много го ядосва.

Ти не ме обичаш

Когато кажете това, мъжът първо изпитва смесени чувства - иска или да влезе във водата, или в огъня. А после иска да се озове на друго място и никой да не го безпокои. Ако повторите тази фраза няколко пъти, това ще предизвика възмущение и гняв у него.

Ти си длъжен, на теб говоря!

Тази фраза ще извади мъжа ви от равновесие. Осъзнавайки, че не дължи нищо на никого, той ще бъде недоволен, мълчалив и определено ще развалите настроението му.

Ти си като всички останали

Сравнението с другите определено няма да зарадва вашия мъж. За себе си той знае, че е уникален и е в един екземпляр на този свят. Сравнявайки го с другите обаче, вие го омаловажавате.

Най-доброто, което една жена може да направи за един мъж, е да го приеме такъв, какъвто е, независимо от постиженията му. За него е важно да чувства, че все още е обичан. Енергията на безусловната любов на майката и съпругата му осигурява вътрешна подкрепа. Ето така от момчето израства лидер, а от несигурен съпруг прекрасен партньор. Именно жената е, която дава енергия за придобиване на сила у мъжа.

Както се казва, "предупреденият е предварително въоръжен". Пожелавам ви да живеете в любов и хармония, да се цените и да не ядосвате половинката си за дреболии!

Автор: Светлана Межидова, b17.