Автор
Елена Ангелова

Парите са материализирана енергия - ето го златното правило за забогатяване

Има хора, за които преследването на парите се превръща в единствения смисъл на живота им. Забравят, че финансите са енергия. А енергията идва от любовта.

Но когато парите се превърнат в самоцел, човек забравя за морала, Бога и любовта. Също така забравя, че няма нужда да боготвори парите. Парите са еквивалентът на изразходваната енергия и усилия. Парите са материализирана енергия. Който има много енергия, има пари. Колкото повече можете да дадете, толкова повече можете да получите. Бедният човек се различава от богатия именно по липсата на енергия. Тази липса води до стесняване на възможностите на човека и до повишена зависимост от ситуацията, а оттам - и от парите.

Парите са материализирана енергия

От своя страна енергията е индикатор за вътрешната хармония на човека. Ние черпим енергия от любовта. Когато чувството на любов в душата е постоянно, основният проблем е къде да се даде енергията. Ако в душите ни има оплаквания или недоволство срещу Бога, тогава основният ни проблем е откъде да вземем необходимата ни енергия.

Най-висшата енергия на Вселената се крие в чувството любов. Това е аксиома.

Желанието за пари не трябва да се превръща в смисъл на живота. Желанието за пари не бива да бъде причина за изоставяне на морала и любовта. Ако любовта и вярата са на първо място, тогава богатият човек ще помогне на бедните да се развиват, чувствайки се едно с тях. За плоското мислене парите са или добро, или зло. Христос е казал, че богатият човек практически няма шанс да влезе в Царството Божие, което означава, че парите са зло и не може да им се служи. Това означава, че вярващият не трябва да се увлича от правенето на пари.

Но какво има предвид Исус Христос, когато казва, че не можете да служите на Бог и на мамона едновременно? Наистина, не можете да служите на двама господари, рано или късно единият от тях ще трябва да бъде предаден, защото е невъзможно да бягате в две или три посоки едновременно. Изводът е прост: трябва да имате един господар - Създателят.

Парите трябва да са слуги

Те трябва да служат на човешкото развитие. Когато човек, благодарение на парите, има големи материални и духовни възможности, той трябва да изразходва подходящо количество енергия, за да ги реализира и подсъзнателно да следи постоянно какво притежава - това е развитие. Но парите не трябва да бъдат боготворени, богатият не трябва да зависи от тях.

Ако има много пари и човек започне да ги превръща в недвижими имоти и предприятия, това ще му отнеме много духовна енергия, която може да повлияе негативно на душата му и да я опустоши. Факт е, че не всеки може да има големи пари. Парите ще бъдат зло за тези, които не знаят как да ги използват и добро за тези, които не зависят от тях.

Една голяма сума пари може да убие човек, осакатявайки характера и съдбата му, а за друг същата голяма сума ще го накара да се погрижи повече за душата си и да бъде по-активен в помощ на другите.

Защо неспечелените пари убиват?

Защото консумацията не трябва да надвишава производството. Всеки, който иска да получава повече, отколкото дава, започва да се изражда.

Ако правите пари и благосъстояние като самоцел, тогава средно за три до четири поколения Божествената енергия в душите намалява до минималното ниво, необходимо за оцеляване. Много поколения богати хора се срещат само в семейства на вярващи. Най-високата енергия в обем, необходим за лесно и естествено взаимодействие с богатството, се придобива чрез изпълнение на първата заповед: вътрешният, подсъзнателен стремеж на човека към Бога трябва да бъде по-силен от всяко човешко щастие и живот.

Душата се развива бавно, енергията не идва веднага. Трябва дълго време да обичаш света, дълго трябва да се жертваш, дълго да се грижиш, за да се появи енергия. Необходими са три-четири поколения, за да се отгледа човек с големи духовни и материални възможности и три-четири поколения, за да бъдат загубени. Въпреки че напоследък всички процеси се ускоряват.

Проблемите започват, когато преклонението пред парите премине в подсъзнанието. На ниво съзнание можем да се прекланяме пред материалните блага колкото си искаме и да виждаме само положителното в тях.

Ако парите са твърде важни за човек, тогава той може да стане просяк, за да оцелее. Или самият той, или неговите деца, или внуци - всичко зависи от степента на поклонение към парите. Проблемите с парите често възникват в резултат на „чистене“ от съдбата на дълбоки нива. Отгоре ще ти дадат точно толкова, колкото ти трябва. Защо понякога на съпруга Отгоре не му е позволено да печели пари? Това е така, защото парите ще навредят на душата на жена му. Съдбата изпраща на жената не съпруг, а баща на бъдещите й деца.

Външният вид, поведението, физическите, духовните и материалните възможности на съпруга трябва да бъдат такива, че децата да се раждат жизнеспособни. Ако в подсъзнанието на жената парите са на първо място и тя не може да понесе загубата им, съпругът ще е губещ. Всеки мъж, който прави добри пари и дава пари на такава жена, неволно ще започне да унищожава бъдещето й заедно с децата й. Децата засилват склонността на родителите си - тяхната концентрация върху просперираща съдба може да достигне фатално ниво - те ще оцелеят, когато родителите им са в състояние, близко до бедността.

5 невероятни ползи от меда за кожата
ЗДРАВЕ
Автор Веселина Петрова

5 невероятни ползи от меда за кожата

Автор Веселина Петрова

Понякога горделивостта се лекува чрез парични проблеми

В днешно време са много популярни различни методи за контролиране на вашето подсъзнание, включително с цел получаване на пари и други материални облаги. Това често води до непоправими лоши последици. Всички наши желания се изпълняват чрез подсъзнанието, чрез душата. Ако човек има любов и енергия в душата си, желанията му ще се изпълнят: например, той ще си купи кола, когато пожелае и това няма да навреди на душата му.

Човек, който въвежда в подсъзнанието си програмата „Искам да си купя кола възможно най-скоро“, преразпределя енергийните си потоци. Изсмуква енергия от далечното бъдеще и я премества в близкото бъдеще. И той наистина получава колата и се радва, без да подозира, че след известно време ще плати за нея с болести и нещастия.

Кога да помагаш на други хора с пари?

Свикнали сме да мислим, че хуманизмът е да помогнеш на друг човек. Ние щедро помагаме с пари и други помощи и сме уверени, че постъпваме хуманно. Когато помагаме на човек материално, забравяйки за душата и любовта, можем да му причиним голяма вреда. Всяка помощ и подкрепа е консолидация на пътя, по който човек върви. Ако помогнем на алчен човек, той ще бъде още по-завистлив и алчен. Ако помогнем на един горд човек, той ще бъде още по-арогантен и агресивен. Ако помогнем на някой, който е любящ и щедър, той ще бъде още по-добър.

Изводът е прост: не трябва да се помага на хора, които са алчни, завистливи, агресивни или жестоки. В критична ситуация обаче може да бъде предоставена минимална помощ.

Но редовната помощ на такива хора ще предизвика изблик на неблагодарност от тяхна страна. Те ще ни отмъстят. И с право, защото ние, укрепвайки тяхното физическо и духовно благополучие, убиваме тяхната душа.

Всъщност сериозна помощ трябва да бъде предоставена само на вярващ, добродушен и благодарен човек. Тогава Бог няма да ни накаже и този, на когото помагаме, няма да се поквари и няма да ни отмъсти. Нашата помощ за ближния трябва да помогне на човека да разкрие Божественото в себе си. След нашата помощ той трябва да стане по-щедър, по-добър. Ако човек взема пари назаем, това означава, че няма достатъчно енергия, че не може да ги спечели.

Човек вътрешно трябва да разчита само на себе си. Самодостатъчният човек взема заеми изключително рядко. Потребител, който е взел назаем от друг, може да изпита еуфория, сякаш от неочаквана печалба. Това чувство е подобно на наркотик и безотговорният човек ще се стреми още към това удоволствие. Ако някой взема заем с цел да не го върне, трябва да се съпротивлявате, да използвате всички възможни механизми за въздействие, така че човекът да няма чувството, че може да ви ограбва безнаказано.

Можете да дадете пари на заем, когато видите, че положението на даден човек е наистина критично. Предварително трябва да сте наясно, че парите може да не ви бъдат върнати, така че е по-добре да заемете сума, която сте готови да загубите. Добър начин в този случай е просто да дадете на човека само част от сумата, която иска.

Ако вземат пари назаем от вас и след това не ви ги върнат, това означава, че сте пристрастени към идеалите, морала и благоприличието. Повишаването на статуса и чувството за собствена стойност е необходимо за всеки човек.

Едно от основните условия за вътрешна последователност на човек е способността да се развива, подобрява и в същото време да не зависи от възнаграждението. Ако човек обвърже статуса си и вътрешната си енергия само със заплатата си, той вече няма да може да се развива по-нататък. Ако човек има висока вътрешна енергия, прилагането ѝ го прави щастлив. Всички богати хора са започнали с творчески импулс.

Богатството винаги започва с енергията, с желанието за себереализация и помощ за другите. Това, което прави един човек щастлив и вътрешно богат, не са парите, не позицията в обществото и не интелигентността. Енергията на любовта е основният показател за богатството на човека. Да развиете способността си да обичате, да увеличите интензивността на любовта, да увеличите запасите от любов в душата си - това е, към което всеки трябва да се стреми преди всичко. Тогава тази висша енергия ще се превърне в духовност, чувственост, ще се разкрие в материалните възможности на човека.

Основното богатство не са парите, основното богатство е състоянието на нашата душа. Всеки трябва да се стреми към това богатство. Ефикасният лек на бедността е любовта.

Източник: econet