Автор
Веселина Петрова

Българката, която плака на гърдите на Ален Делон, а той гали косите ѝ

Актрисата Фани Коларова е била сред най-близките хора на актьора Ален Делон, пише БНТ. Зрителите познават Фани от ролята ѝ в сериала "Вина".

През последните две десетилетия тя има много срещи с френската легенда, макар първата им такава всъщност да е по-скоро опит за ухажване от негова страна.

Фани обаче предпочита да каже "Не" на бъдещи интимни отношения и това се оказва правилното решение, просто защото така стават още по-близки.

"Моят избор по това време бе дали да отида да живея с него. Колкото и странно да изглежда отстрани, аз казах не", разказва тя пред БНТ.

Наясно е, че жените, които могат да откажат на секссимвола на европейското кино са малко и вероятно това е причината той да се сърди известно време.

След като му минава обаче, отношенията им се променят и стават изключително близки приятели. Фани е и сред хората, които го посещават в последните му месеци, когато е вече в по-напреднала възраст. Никога няма да забрави колко радостно възкликва, когато я вижда да влиза в болничната му стая преди време.

"В момента, в който ме видя каза: Ah, c'est le paradis - това е Раят. Може би носих някакъв Рай за него", казва тя. После се сеща за последната им среща и очите ѝ се насълзяват от спомена.

"Последния път много плаках. Това бе и последният път, в който го видях въобще. Той не ме видя, защото бях легнала на гърдите и корема му, а той галеше косата ми. Със смъртта му загубих един от най-близките си хора. А светът загуби последната легенда и мохикан, един от най-прекрасните актьори, които е имал. Това е може би цяла епоха, която си отива с него", не крие тъгата си Фани.

И признава, че именно противоречивата личност е направила Ален Делон това, което е.

"Той беше труден човек - труден в контактите си, в приятелствата. Истината е, че е особняк, и носи болка в себе си от дете. След като вчера цял ден плаках си казах: Дано най-накрая е в мир и спокойствие, защото никога не е бил. А ако трябва да го опиша с няколко думи, ще цитирам него самия: Мога да бъда най-добрия в най-доброто и най-добрия в най-лошото".

Фани Коларова ще е сред хората, които ще изпратят Делон в последния му земен път.