Автор
Теодор Муховски

Мъката ѝ е огромна: Майката и сестрата на Марая Кери починаха в един и същи ден

Марая Кери, легендарната певица, известна с невероятния си вокален диапазон и ослепителна кариера, често пъти е в центъра на вниманието заради музиката и личния си живот.

Зад блясъка и славата обаче се крие една дълбоко пазена лична история, изпълнена както с любов, така и с разбити от ужас сърца. В понеделник, 26 август 2024 г., Марая разкри опустошителната новина, че майка ѝ Патриша и отчуждената ѝ сестра Алисън са починали в един и същи ден през уикенда.

Това трагично съвпадение бележи затрогващ момент в сложната семейна история на една от най-известните диви в света. Ето повече подробности за живота на семейството на Марая.

Патриша Кери: връзки на предателство и красота

Родена на 15 февруари 1937 г., Патриша Кери е не само майка на световна суперзвезда; тя е изявена оперна певица и вокален педагог, която някога е покорявала сцените на Ню Йорк. Талантът и страстта на Патриша към музиката несъмнено са повлияли на пътя на самата Марая към славата, но връзката им далеч не е била проста.

Марая откровено разказва за сложността на отношенията си с майка си. В мемоарите си от 2020 г. „Значението на Марая Кери“ тя описва връзката им като „предателство и красота“ - смесица от любов, изоставяне, жертва и оцеляване. „Нашата история е история на предателство и красота. За любов и изоставяне. За жертва и оцеляване“, пише Марая, отразявайки емоционалните възходи и падения, които определят връзката им.

Въпреки предизвикателствата, тя признава усилията на Патриша за отглеждането ѝ, посвещавайки мемоарите с думите: „И на Пат, моята майка, която всъщност е направила най-доброто, на което е способна. Винаги ще те обичам...“

Новината за кончината на Патриша дойде с допълнителна трагедия, тъй като Марая разкри, че в същия ден е починала и сестра ѝ Алисън.

„Сърцето ми е разбито, че загубих майка си през изминалия уикенд“, сподели Марая чрез прочувствено изявление. „За съжаление, при едно трагично стечение на обстоятелствата, сестра ми също загуби живота си в същия ден“. Певицата изрази благодарността си за времето, което е прекарала с майка си в последните дни, като каза: „Чувствам се благословена, че успях да прекарам последната седмица с майка ми, преди тя да почине.“

Влиянието на Патриша върху кариерата на Марая е огромно. Двойката майка-дъщеря дори си сътрудничи в коледния албум на Марая от 2010 г., което показва дълбоките музикални корени на семейството.

Алисън Кери: Сестра, която се е отчуждила

Отношенията на Марая със сестра ѝ Алисън са също толкова трудни. Животът на Алисън е белязан от борби, а отношенията им стават все по-обтегнати през годините. В мемоарите си Марая отбелязва, че за мен е било „емоционално и физически по-безопасно да нямам никакъв контакт“ с Алисън, което показва дълбочината на проблемите между тях. Въпреки разстоянието и липсата на контакт, новината за смъртта на Алисън, която съвпада с тази на майка им, добавя още тъга към и без това болезнената загуба.

Въпреки че причините за смъртта на Патриша и Алисън не са публично оповестени, едновременната загуба на двете жени представлява затваряне на важна глава в живота на Марая - глава, която вероятно е изпълнена със смесени емоции на скръб и размисъл.

Морган Кери: Братът на Марая

Марая Кери има и брат на име Морган, който е имал своя дял в светлината на прожекторите, макар и по различен начин. Преди стремителния възход на Марая, Морган работи като фитнес инструктор на знаменитости и дори се занимава с музикална продукция. Въпреки това отношенията между брата и сестрите му не са лишени от напрежение.

През март 2021 г. Морган подава иск срещу Марая за съдържанието на мемоарите ѝ от 2020 г., твърдейки, че тя е навредила на репутацията му чрез това, което той описва като „злонамерени лъжи“. Съдебният иск подчертава продължаващите търкания в семейство Кери, въпреки че по-голямата част от претенциите на Морган в крайна сметка са отхвърлени от съдията.

Алфред Рой Кери: Бащата в сянка

Бащата на Марая, Алфред Рой Кери, е друга важна фигура в живота ѝ, въпреки че отношенията им също са белязани от периоди на отчуждение. Роден на 23 октомври 1929 г. в Ню Йорк, Алфред израства в трудни условия, които формират желанието му за дисциплина и свобода. След като служи в армията, той се премества в Бруклин Хайтс и се превръща в нещо като „хипстър“, както описва Марая в мемоарите си.

View post on Instagram
 

Първоначално отношенията им са близки, като Марая с нетърпение очаква седмичните им неделни посещения, които често включват сложна италианска трапеза, която Алфред приготвя. Въпреки това, когато кариерата на Марая потръгва, тези посещения стават по-редки.

„Музиката като кариера не беше логична за него„, обяснява Марая, отбелязвайки, че седмичните им срещи са станали по-“спорадични“, докато тя е преследвала мечтите си.

Въпреки нарастващата дистанция помежду им, Марая и Алфред успяват да заздравят отношенията си в месеците преди смъртта му на 4 юли 2002 г. от рядка форма на рак на жлъчните пътища. Оттогава насам Марая почита наследството на баща си по различни начини, включително като му отдава емоционална почит в албума си Charmbracelet.

В песента „Sunflowers for Alfred Roy“ (Слънчогледи за Алфред Рой) Марая пее за намирането на мир и прошка в отношенията им.

Марая Кери най-после каза истината за развода на Бен Афлек и Джей Ло
ЗВЕЗДИ
Автор Теодор Муховски

Марая Кери най-после каза истината за развода на Бен Афлек и Джей Ло

Автор Теодор Муховски