Автор
Евелин Попадийна

Чудесата на ретроградния Меркурий: откриха гримьорната на Шекспир

Британски астролози споделят, че връщането назад на някои планети доста често води до археологически открития. Поводът за това стана разкриването на сцената и гримьорната на Уилям Шекспир.

Находката се случва по време на ретроградния Меркурий, който сякаш връща времето назад, споделят специалистите. При проучванията в „Сейнт Джоджс Гилдохл“ (най-стария действащ театър на Албиона), археолозите попадат на 600-годишна врата. Арка със странна форма върху стената, навела учените на мисълта, че зад нея има издайнически вход към по-старо помещение. Археологът д-р Джонатан Кларк разкрива пред вестник „Гардиън“, че арката е била скрита под два слоя гипсокартон, както и тухлена стена от 18-ти век.

Творческият директор Тим Фицхайм коментира, че откриването е  умопомрачително и се предполага, че вратата трябва да е отпреди 1405 година. В театъра са идентифицирани и подови дъски, за които се смята, че са били част от сцена, по която е стъпвал самият Шекспир.

„Имаме врата, която е била тук в годините, когато самият Шекспир е играл и по всяка вероятност, в помещението зад нея актьорите са се преобличали и се е съхранявал реквизитът“, обяснява театралът. По думите му арката е била идентифицирана като врата към това, което се смята, че първоначално е било „стаята на гилдията“. В нея те са се преобличали преди да се качат на горния етаж.

Експертите считат, че Шекспир е поставял своите пиеси там в периода 1592-1593 г. По времето на гениалния английски драматург театърът е бил използван от хората на кралица Елизабет I. Това била трупа от актьори, сформирана по заповед на кралицата през 1583 г.

Ето какво ще се случи на всяка зодия по време на ретроградния Меркурий
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Woman.bg

Ето какво ще се случи на всяка зодия по време на ретроградния Меркурий

Автор Woman.bg