Автор
Теодор Муховски

Така го правят германците: 5 ефективни съвета за бързо почистване

Общото почистване винаги отнема много време. Понякога е необходим цял уикенд, за да въведете ред в дома си. Дори е жалко да се изразходва ресурс за това. Но ситуацията може да бъде поправена. Например, ако правите експресно почистване на къщата всеки втори ден, тогава необходимостта от генерално почистване през уикенда просто ще отпадне.

При германците, например, винаги всичко е хубаво и спретнато, а къщата е абсолютно подредена. Как точно успяват да го направят, ще разберете сега.

Премахнете всички ненужни вещи

Говорим за нещата, които претрупват откритите пространства - гардероби, скринове, рафтове. Това придава ефект на неподреденост на цялата къща. Затова веднъж на няколко дни трябва да минавате през всяка стая и да отстранявате излишното.

Комплект за маникюр, който е бил изнесен и захвърлен, бижута, дрехи от столове, чаши, документи и други вещи. Ако всичко това се намира вътре в скриновете и шкафовете, а не навън, къщата ще изглежда по-добре.

Отървете се от мръсните съдове

Планината от чинии в мивката още не е украсила никоя кухня. Но всичко това е във вашите ръце. Идеалният вариант е да измиете съдовете веднага след хранене. Ако планината от чинии вече е налице, а гостите са на път, германците обикновено скриват мръсните съдове в отделението под фурната. Естествено само за времето, когато в къщата има гости. След като те си тръгнат, ги изваждат и измиват, заедно с другата посуда.

Избършете мивката и огледалото

Не само кухнята трябва да изглежда подредена, но и банята. Не е задължително гостите да решат да си вземат душ, но със сигурност ще искат да си измият ръцете. Чистотата на мивката и огледалото обикновено е отговорна за цялостния вид на тази зона. Не е проблем да ги избършете веднъж или два пъти седмично с най-обикновена кърпа. Точно това правят германците.

Те не съхраняват мехурчетата с грижа и декоративната козметика върху открити повърхности. Тя обикновено разваля и общия фон, ако е на видно място.

Отървете се от източниците на неприятни миризми

Обикновено не най-приятният аромат идва от кофата за боклук и от канализационната система. Затова преди пристигането на гостите е добре да изхвърлите всичко ненужно, както и да напълните канализацията в банята и кухнята със специален препарат. Ако в апартамента има животни - коритото за боклук също е добре да се почисти.

За да пуснете свежестта на посещенията, можете да проветрите апартамента. А за да добавите приятен аромат, трябва да използвате дифузер.

Оправете леглата

По принцип с тази точка трябваше да се започне, но ние ще приключим с нея. Всички дивани и легла в къщата трябва да бъдат оправени. Това е не само от съображения за подреденост на помещението, но и от хигиенни съображения. Спалното бельо очевидно ще бъде по-чисто, ако е поставено на рафт. На открито то просто ще събира прах.

Всички повърхности могат да бъдат покрити с красиви платове. А оцветяването им може да бъде съобразено с вашия интериор.

Богата домакиня: Мъжът ми изхарчи 56 хиляди паунда за рождения ми ден
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Богата домакиня: Мъжът ми изхарчи 56 хиляди паунда за рождения ми ден

Автор Теодор Муховски