Автор
Евелин Попадийна

Ритуали за сбъдване на желания от будистките монаси

Всички имаме желания и мечти, за които обаче не се борим или сме оставили за по-напред във времето, но така и не стигаме до тях. Заради ежедневните ни задължения – работа, семейство, грижите за дома и натовареното ежедневие, не намираме време да правим нещата, които обичаме и спираме да се борим за мечтите си. Влезем ли веднъж във „въртележката“ на живота става все по-трудно да излезем от нея и забравяме за съществените неща, които са необходими за нашето щастие.

Днес ще ви представим четири принципа, които следват будистките монаси и които със сигурност ще ви помогнат да постигнете това, за което мечтаете и искате от живота:

Фокус
Фокусирайте се върху едно нещо в даден момент! Фокусирането върху едно нещо е много важна насока. Ако поставите фокуса си на една задача в даден момент, ще бъде по-лесно да я изпълните. Това нещо е от ключово значение за вас и трябва да обърнете цялото си внимание на това, което искате да постигнете. Ако успеете да се посветите на една задача, ще бъдете по-отдадени и ще живеете по-щастлив живот.

Усилия
Когато правим нещо с цялата си енергия означава, че сме напълно фокусирани върху настоящия момент. Чрез концентрация можете да постигнете това, което искате. Живейте тук и сега, напълно отдадени на избраната от вас задача и не позволявайте на нищо да ви пречи.

Организирайте желанията си
Всички имаме много желания и трупаме ненужни неща. Будистката философия учи, че жаждата за безполезни предмети е вредна. Желанията за материални неща създават безкрайна верига от желания, които може никога да не се изпълнят. Например, ако вярвате, че нов телефон може да ви донесе щастие, получавате го, а скоро след това искате по-модерен и отново ще сте нещастни. Помислете какво е наистина важно в живота и се фокусирайте върху най-високите си цели.

Творчески умения
Творческите умения са източникът на живота в настоящия момент и ни карат да се насладим на настоящето. Без значение дали става дума за поезия, изкуство, спорт или писане, трябва да изразим себе си докрай и да запазим емоционалното си здраве, но и да постигнем това, за което мечтаем.

Един ден ще живеем вечно: учен разказа какво наистина предстои за човечеството
НОВИНИ
Автор Кристина Кирова

Един ден ще живеем вечно: учен разказа какво наистина предстои за човечеството

Автор Кристина Кирова