Автор
Веселина Петрова

Ъшър завел Бийбър "като подарък" на музикален продуцент, после стигнал и до Диди

Музикалният магнат, който откри Ъшър и даде възможност на Пи Диди да създаде Bad Boy Records, разкри как Джъстин Бийбър му е бил доведен като „подарък“ от Ъшър, когато е бил на 14 години.

Поп звездата, която беше на 15 години, когато спечели световна слава с дебютния си сингъл One Time през 2009 г., е открита за сцената на 12 години от предприемача в индустрията Скутер Браун.

Големият пробив Бийбър прави, когато Ъшър го води при музикалния магнат Л.А. Рийд като „подарък“. Бийбър тогава е бил „красиво“ 14-годишно момче, пише Рийд в мемоарите си през 2016 г.

View post on Instagram
 

Eдна година, след като е подписан договорът с Island Records от Рийд, 15-годишният Бийбър е прекарал скандални 48 часа с Диди. Без надзор, в дома на рапъра, където те „полудяха“, пише Рийд.

Рийд за първи път срещна Пъф Деди, както е известен тогава скандалният рапър, докато търси нов A&R човек, и е бил „нокаутиран“ от творческите му таланти. Затова го запозна с Клайв Дейвис и му осигурява аванс, звукозаписно студио и всичко, което необходимо за създаване на Bad Boy Records.

View post on Instagram
 

Когато Рийд, който също е съден за сексуално насилие и тормоз от бивш колега, подписва с Ъшър като тийнейджър, той го изпраща при Диди да му бъде ментор за 1 година, пише "Слава".