Автор
Веселина Петрова

Невероятно, но факт: Тези исторически личности никога не са правили секс

Днес сексът е нещо нормално, част от живота ни, той е далеч от табутата и забраните, които са съществували. А знаете ли, че има хора, които никога не са се занимавали със секс? Според историците пет известни личности от миналото попадат в този списък, пише Wday.

Фридрих Ницше, немски философ, поет и критик, известен със своите идеи за сверхчовека и критиките към традиционния морал, не е бил женен и не е имал сериозни романтични отношения. Ницше се е влюбвал няколко пъти, но чувствата му не довели до успешен край. Според него жените са източник на всички глупости и неразумни действия в света. Ницше е имал и психични проблеми, които го обрекли на самота. Така той запазил своята невинност...

В историята на Рим има една интересна фигура - света Агнес Римска. Според легендата, тя отхвърлила предложението за брак на сина на римския префект Семпроний в името на служенето на християнската вяра. Префектът ѝ дал избор: или да направи жертва на римските богове, или да бъде изпратена позорно в публичен дом. Агнес отказала да почете езическите богове и префектът наредил да я отведат гола в публичен дом. Но дори и там нито един мъж не успял да я докосне: „Всички, които се опитаха да изнасилят момичето, загубиха плътските си желания и напуснаха публичния дом със срам“.

Жана д'Арк е известна като Орлеанската дева или легендарната освободителка на Франция. Нейната история започва в ранна младост: на 17-годишна възраст тя става главнокомандващ на френските войски, организирайки и ръководейки военни кампании, включително вдигането на обсадата на Орлеан и коронацията на Карл VII в Реймс. От много ранна възраст нейната цел са военни постижения, а не създаване на семейство. Следователно тя не е имала никакви връзки и е останала девствена, което подчертава нейната святост в очите на другите.

View post on Instagram
 

Никола Тесла е изключителен изобретател и инженер, известен с постиженията си в областта на електричеството. В личния си живот той предпочита самотата. Вярва, че работата и научните му изследвания са по-важни от личните връзки. Той често говори за отдадеността си на науката и как това му е попречило да създаде семейство. Тесла живее в хотели и работи през нощта, което допринася за неговата самота.

Исак Нютон е бил съсредоточен върху работата си и уединения си начин на живот. Съществуването му било посветено на науката и откритията. Като един от най-великите учени в историята, той е известен със своите фундаментални открития в математиката, физиката и астрономията, но не е бил женен или романтично обвързан.