Автор
Антония Михайлова

Професионален ловец на духове разкрива: Как да разпознаете, че къщата ви е обитавана от духове

Звездата от известното британско риалити "Most Haunted" (2002-2019) - Ивет Филдинг, която покрай опита си на телевизионна водеща, продуцент, актриса и писател, може да се похвали и с прозвището "ловец на призраци", разкри пред Mirror как можем да разберем, че в дома ни витаят духове. Като се започне от странни шумове и се стигне до необяснимо преместване на предмети от едно място на друго през нощта, съществуват множество признаци, които могат да издадат, че къщата ни е населена от свръхестествени създания, категорична е тя. Може би тук е мястото да вметнем, че според ново изследване една четвърт (26%) от британците или предполагат, или са убедени в този момент, че живеят в обитавана от духове къща.

Всъщност Ивет нашумя именно с участието си в телевизионното шоу за паранормални явления Most Haunted, където заедно със съпруга си - оператора и продуцент Карл Бийти, и екстрасенса Дерек Акора, се впускат в изследване на някои от най-обитаваните от духове места в Обединеното кралство и Европа, прекарвайки в тях в търсене на призрачно присъствие цели 24 часа.

View post on Instagram
 

Пред изданието обаче Филдинг разкри, че сред разпространените знаци, говорещи за наличие на паранормални дейности, има още един, често пренебрегван, признак, издаващ наличието на духове, а именно появата на произволни локви вода из стаите или коридора пред дома без логично обяснение.

"Понякога ще влезете в стая и ще откриете вода, която просто стои там, в средата на пода", обяснява тя. "Това не е теч от тавана, не е разлята чаша вода - няма ясна причина за това. Водата просто се появява и това може да се случи на най-случайни места. Така че, ако това се случи, не бързайте да се обаждате на водопроводчика все още, тъй като това може да е знак за призрачно присъствие в дома ви", допълва специалистът по свръхестествени явления.

Другите знаци, които Ивет Филдинг определя като вероятно издаващи, че не сте сами у дома, включват звуци на стъпки, включване и изключване на електрически уреди, телефонни обаждания без отговор, почукване и произволни гласове.

View post on Instagram
 

Въпреки това, да се отървете от призраци може да бъде по-лесно, отколкото си мислите. Ивет съветва, че най-добрият начин е просто да ги помолите да си тръгнат. "Девет от десет пъти, ако покажете уважение, те ще си тръгнат", казва тя. "Най-добрият подход е да говорите на глас. Кажете нещо като: "Моля, не плашете мен или семейството ми. Плашиш ни и това не ми харесва. Ако продължиш, ще трябва да помоля за помощ, за да си тръгнете. Моля, уважавайте нашето семейство."

През годините в Most Haunted, който се излъчваше от 2002 до 2019 г., феновете бяха впечатлени, докато гледаха как Ивет е заключена в стая, обитавана от призрак, как бе нападната физически и дори временно обладана. Но водещата твърди, че много от нейните взаимодействия с паранормалното са имали положителен характер. "Имах някои прекрасни и провокиращи преживявания и съобщения от отвъдното, които ни казват какъв е животът след смъртта", споделя тя.

"Не ме е страх от смъртта. Нямам търпение да се събера с баща ми и други членове на семейството ми. Трябва да спрем да се страхуваме от смъртта - това е преход към красиво място, където отново ще бъдем с любимите си хора", убедена е тя.

7 мистични места по света, обитавани наистина от призраци
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Дамянова

7 мистични места по света, обитавани наистина от призраци

Автор Антония Дамянова

Въпреки че шоуто е документирало някои наистина смразяващи кръвта призрачни събития през годините, в интервю пред The Sun отпреди месец Ивет призна, че е имало един инцидент, който я е накарал незабавно да напусне, докато е пред камера, след като е била силно разтърсена от призрачната дейност, припомнят от изданието. Телевизионната водеща призна тогава, че по време на разследване на вещици в Единбург един от членовете на екипа е бил откаран по спешност в болница след очевиден сблъсък с ядосан призрак.

По думите ѝ съпругът ѝ Карл, който в този момент се намирал в центъра на древен каменен кръг и държал камерата в ръце, докато останалите се опитвали да се свържат с вещиците, изведнъж започнал да вика от болка. Причината за агонията се оказали "три дълбоки порязвания в задната част на врата му". Най-лошо постраладал звуковият техник на снимачната площадка, който имал дълбок разрез отстрани на крака си, който се наложило спешно да бъде зашит в местна болница.

Ивет била толкова ужасена от нараняванията, които членовете на екипа ѝ и съпругът ѝ получили от разгневените вещици, че напуснала предаването в ефир на живо и отказала да излиза от дома си седмици наред вследствие на шока и ужаса, които изпитала на снимачната площадка. "Все още не мога да осмисля случилото се. Бях свидетел със собствените си очи на нещо, което напълно противоречеше на всякаква логика. За първи път си помислих: "Боже мой, призраците наистина могат да бъдат опасни. Това промени всичко", разказва Филдинг.