Автор
Антония Михайлова

Бащата на покойния Лиъм Пейн може да чака 10 дни, преди тялото на 31-годишния му син да бъде върнато у дома

Съкрушеният баща на Лиъм Пейн е бил предупреден, че може да се наложи да чака 10 дни за разрешение да отнесе тялото на сина си в родината му.

Джеф Пейн пристигна в Буенос Айрес миналата седмица, за да идентифицира официално сина си и да го върне у дома, след като 31-годишният бивш изпълнител от групата One Direction падна фатално от балкон на хотел.

66-годишният автомеханик посети моргата, където е тялото на сина му и разговаря със служители на аржентинското министерство на правосъдието, които разследват обстоятелствата около трагедията.

Неутешимият баща посети и бутиковия хотел CasaSur Palermo, където почина синът му и благодари на феновете за тяхната почит и бдение.

Аутопсията установи, че певецът е издъхнал вследствие на множество наранявания след падането на певеца от 13 м височина от балкона на апартамента му в квартал Палермо в града.

Към момента обаче прокурорите третират причините за смъртта му като "неубедителни", докато чакат резултатите от токсикологичните експертизи.

Снощи водещият следовател - прокурорът Андрес Естебан Мадреа, се е срещнал с Пейн, за да го информира лично за хода на разследването, като му е казал, че може да минат 10 дни, преди резултатите от изследването да се върнат от лабораторията.
„На Джеф беше казано, че може да отнеме 10 дни, за да приключат тестовете и той да заведе Лиам у дома“, разкрива приятел на семейството пред "Дейли мейл".

„Той намира цялата ситуация за наистина трудна. Джеф е напълно разбит от загубата на сина си.... Но се закле да постъпи правилно с Лиъм и няма да се прибере без него".

На срещата си с Мадреа прокурорът съобщил на Пейн актуална информация за напредъка на случая, като двамата обсъдили дали подробностите трябва да останат поверителни.

Джеф Пейн споделя, че иска случаят да бъде прозрачен и открит. Той добавя, че е готов да "свидетелства за всичко, което знае за живота на сина си, за да помогне на разследването".

Мадреа добавя още, че се извършват и криминалистични експертизи на „мобилни телефони, компютри, снимки и видеозаписи от охранителни камери“, открити в хотела. Пред Пейн той отбелязал също, че персоналът на хотела е разпитван на фона на твърдения, че синът му, който се е отказал от злоупотребата си с наркотици и алкохол, е бил нападнат от дилъри на наркотици.

Прокурорът е предложил на Пейн полицейска защита поради високопоставения характер на смъртта на сина му.

Консулското представителство на Обединеното кралство също е било информирано за съдебното производство, свързано със случая, тъй като жертвата е британски гражданин.

48 часа, които промениха всичко:  Ето защо Лиам Пейн не е напуснал Аржентина навреме
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

48 часа, които промениха всичко: Ето защо Лиам Пейн не е напуснал Аржентина навреме

Автор Ева Григорова

Миналата седмица прокурорите потвърдиха, че са разпитали трима хотелски работници и две жени, които са прекарали време със звездата от One Direction, преди да почине.

Установено е, че певецът е прекарал известно време с аржентинския бизнесмен Рохелио Норес, за когото се предполага, че е дал показания пред разследващите.

Първоначалната аутопсия, извършена миналата сряда вечерта, показа, че Пейн е починал от множество наранявания, които са причинили „вътрешен и външен кръвоизлив“.

Мениджър на хотела се обадил на 911 миналата сряда следобед точно преди трагичния инцидент с певеца, за да каже: "Имаме гост, който е полудял от наркотици и унищожава всичко в стаята си. Трябва някой да дойде."При второ обаждане той добавил: "Имаме нужда да изпратите някого спешно, защото не знам дали животът на госта е в опасност. Те трябва да са в стая с балкон. Притеснени сме, че той ще направи нещо, което да изложи живота му на риск."

Според твърденията полицията се опитва да разбере кой е снабдил Пейн с лекарствата, които музикантът е приел преди смъртта си. Приятели на певеца твърдят, че той е бил чист броени дни преди трагедията.

Източници, близки до певеца, споделиха пред изданието, че той е влязъл в Аржентина на 30 септември и е бил принуден да удължи престоя си там поради проблеми с подновяването на изтичащата му американска виза.

Той пристигна с приятелката си Кейт Касиди, но тя напусна Буенос Айрес, за да се върне в Щатите малко преди трагедията.