Автор
Антония Михайлова

Антитенденции: По-добре се отървете от тези 6 модела пуловери още сега

Пуловерът е част от основния гардероб за есента и зимата, но освен практичното си предназначение (да ни топли в студа), този елемент от облеклото може да бъде и модерен. Сигурни сме, че освен известния новогодишен пуловер с бродиран върху него елен от филма "Дневникът на Бриджит Джоунс" в гардероба си ще откриете още няколко неща, които си струва да дарите за благотворителност.

Ето с кои модели пуловери експертите препоръчват да се сбогувате точно сега:

Къси ръкави

Късият ръкав на пуловера е създаден, за да изглеждате като Лолита с книги и тетрадки в ръце. Но ако срещата с Хумберт Хумберт не е във вашите планове, тогава трябва да забравите за такъв продукт като лош сън.

Коледен елен

Ако случайно още нямате подобно притежание, то със сигурност имате роднина или приятел, който се е сдобил с такъв пуловер на някоя коледна разпродажба. Това облекло обаче е подходящо само ако ще организирате купон на тема „Лапландско парти“. Във всички останали варианти се счита за антитренд.

Дантела

Преди няколко години пазарът беше наводнен с пуловери с дантелени деколтета и дантелени материи, пришити отстрани или в долната част на продукта и на ръкавите. Ако сте собственик на такова модно решение от предходнитегодини, трябва да знаете, че сега не се препоръчва да го носите. Тенденцията вече е остаряла и не се използва в новите колекции.

Мека голяма яка

Меката голяма яка може да изглежда като чудесна възможност да се увиете в студеното време. Но удобството на такъв пуловер е измамно. Яка, която не държи формата си и сякаш се спуска по раменете, изглежда евтино. Освен това моделите, които приличат на домашни дрехи, вече не са в тенденция, откакто пандемията започна да отстъпва.

Втален пуловер

Прилепналите дрехи също се смятат за немодерни през този сезон. И ако добавите релефен вертикален модел тук, свиването на изображението е гарантирано. Такъв пуловер визуално деформира пропорциите на фигурата.

Пончо

Друг вариант за пуловер, с който трябва да се сбогувате, е пончото. Лесно е да класифицирате такъв елемент от гардероба като овърсайз, но просто една наметка от тънък трикотаж няма нищо общо с него. Той само нарушава пропорциите и ви кара да изглеждате по-пълни.

Каква е тенденцията за есен/зима 2024/2025 при половерите

Декорация на плитки

Става дума за едра плетка на овърсайз пуловер, който продължава да е в тенденциите на модния сезон и тази година. Такъв модел може да се носи с дънки или клин, ако времето позволява.

Просто трябва да се уверите, че широкият пуловер наистина ви приляга - за целта линията на рамото трябва да е на самото рамо, а не в областта на лакътната става. Също така оверсайз продуктът не трябва да бъде твърде дълъг.

"Скъсан" мрежест пуловер

Друг вариант е "скъсаният" дълъг пуловер. Първоначално такъв елемент от гардероба беше въведен в модата от Кание Уест, но всъщност този модел от тогава до сега претърпя някои промени. Сегашният стил напомня повече на риболовна мрежа.

Асиметрични изрезки

Пуловери с асиметрични изрезки бяха забелязани на подиума на марки като No.21 и GCDS. Те се носят активно от модни знаменитости, включително Бела Хадид и Хейли Болдуин.

Джъмпери

Ако искате нещо класическо, изберете вечния спортен пуловер или пуловер с лодка деколте. Може да се съчетае с тенис пола, чанта през рамо и, разбира се, да се създаде многослойна визия с риза.

Есен 2024: Най-модерните блузи за сезона
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Есен 2024: Най-модерните блузи за сезона

Автор Евелин Попадийна

И на финал няколко думи за жилетките

Не трябва да се носят дълги, тесни и без копчета. Но пък обемните от дебел трикотаж са истински must have за есента и зимата. Жилетката може да бъде изработена от мохер с животински принт. Друг модерен вариант е жилетка с колан.

Има много варианти на модни пуловери, основното е да следвате три правила: обем, плътност на трикотаж и, разбира се, помнете вашия тип тяло.