Автор
Евелин Попадийна

Капсулен гардероб за бързащи майки - мисията възможна

Есента е огромен хаос, особено за майките, които всяка сутрин препускат към детска градина/училище, след това се борят да не закъснеят за работа. В края на работния ден взимат децата и ги карат на уроци, междувременно минават през супермаркета, за да купят продукти за вечеря, а в някои дни се отбиват и до салона за красота, за да се погрижат и за външния си вид. Ако питате мен, 24 часа на денонощие не стигат за нито една майка.

И все пак, това, че времето не стига, не е оправдание да изглеждаме зле и да не сме облечени добре. Точно затова е важно да имаме гардероб, който да е комфортен и функционален, но в същото време модерен и стилен. Ключът към това да изглеждаме стилни, без да влагаме огромни усилия е създаването на капсулен гардероб (разнообразни артикули, които се съчетават безпроблемно). Ето 10-те елемента, които задължително трябва да притежаваме в капсулния си гардероб:

Дънки
Дънките са неизменна част от гардероба на всяка модерна жена. Изберете такива, които имат еластичност и са удобни, но все пак имат структура – тесни с висока талия и разкроени крачоли, или права кройка. Тъмните нюанси са идеални за всякакви ситуации, само с една смяна на аксесоари.

Тениски
Всяка майка трябва да има поне няколко качествени тениски в неутрални цветове – бяло, черно, сиво и бежово. Можете да ги съчетаете с всичко – дънки, поли, панталони, блейзъри, якета, жилетки. Заложете на хубави материи и не правете компромис с качеството.

Кецове
Обувките са от огромно значение, особено ако сте постоянно в движение, но това не означава, че няма как да сте стилни. Белите или неутрални кецове са идеални, съчетават се добре с всичко. Заложете на класически, минималистичен дизайн, който предлага стил, но е удобен за носене през целия ден.

Жилетки и пуловери
Жилетките и пуловерите са идеални за есента. Изберете нещо в неутрален или приглушен тон, така че да допълва всички тоалети. Дългите жилетки добавят елегантност дори и към най-обикновената визия.

Маратонки
Маратонките са идеални за дните, в които търсите комфорт, но в същото време искате да изглеждате добре. Изберете леки маратонки, които да не натоварват ходилата ви и ги съчетайте с тениска и дънки за ежедневна, но стилна визия.

Риза
Изчистената риза е друга важна част от гардероба, която може да се съчетае с всичко. За небрежен шикозен вид пъхнете ризата в дънките или върху нея сложете пуловер. Няма грешен начин за носене на бяла риза.

Миди рокли
Искате да сте шик, но нямате време? Миди роклята е идеална за вас! Неутралните щампи на райета или цветя придават финес, без да съсипват визията. Комбинирайте с кецове, маратонки, токчета, боти или ботуши.

Блейзър
Ако искате да ви е удобно през целия ден, но е важно да сте стилни, то със сигурност ви трябва блейзър. Сложете дънки, тениска и маратонки, а отгоре наметнете блейзъра. Заложете на овърсайз модел в класически цветове – черно, тъмносиньо или сиво.

Чанта
Правилната чанта променя цялата визия. Изберете чанта през рамо, тъй като освен удобна и функционална, добавя класа на всяка визия. Заложете на такава, която може да събере максимално вещи, но и не чак толкова голяма, че да ви тежи. Заложете на кожа или изкуствена кожа.

Аксесоари
Аксесоарите са най-лесният начин да внесете индивидуалност в облеклото. Изберете изискани огърлици, прости обеци или шармантни гривни. Шаловете също са добра идея за разнообразяване на визия през студените месеци.

Есен '24: Тези чанти са хитът на сезона
МОДА
Автор Веселина Петрова

Есен '24: Тези чанти са хитът на сезона

Автор Веселина Петрова