Автор
Антония Михайлова

Офис шик: Как да изглеждате стилно с 10 задължителни елемента от гардероба

Какъв е идеалният гардероб за офиса? Удобство, гъвкавост, независимост от модните тенденции и, разбира се, оригиналност - това са основните компоненти на успеха! В нашия списък сме включили само най-необходимите неща, които ще станат незаменими помощници в създаването на безупречен бизнес външен вид.

Голяма чанта

Идеалните модели чанти за офиса трябва да бъдат големи, семпли, в същото време стилни и специални - без излишни детайли и аксесоари. В този случай важи правилото: колкото по-просто, толкова по-добре. И да, този аксесоар трябва да е скъп: по-добре е да не пестите от такива покупки.

Цветът на чантата - за предпочитане без прекалена яркост, трябва да е подбран така, че да пасва идеално на тоалета ви.

Черен или тъмносин блейзър

Класическо сако или блейзър – черно, сиво или тъмносиньо – е истинско бижу и спасител за бизнес гардероба. Може да се носи с широки или тесни панталони, с дънки и поли. Всичко зависи само от вашето настроение и желание. Не бива да пестите и от този елемент от гардероба, тъй като ще го носите по-често, отколкото си мислите.

Обувки на ток

Честно казано, женският гардероб трябва да има, колкото се може повече базови обувки - в различни нюанси и от различни материали. Най-изгодните са, разбира се, нюд или черно, но никой не ви пречи да се отклоните от основните цветове. Важното условие: петата трябва да бъде изработена от същия материал и да има същия нюанс като основата на обувката.

В допълнение, най-добре е да се даде предпочитание на модели с тънки, остри стилети: дебелата, стабилна пета е удобна, без съмнение, но визуално прави крака по-масивен, лишавайки го от грация.

Пола тип молив

Полата тип молив е идеалният начин да добавите секси нотка към скучно бизнес облекло. Жената трябва да си остане жена дори и на работа! Мини дължината е неприемлива в офиса, но това няма значение! Тясната пола до коляното или малко под него изглежда много по-съблазнителна. И колко грация излъчва женската фигура в него!

Разрезите не са забранени, но се уверете, че такъв „декор“ не изглежда твърде провокативен. Всичко е добро в умерени количества! Що се отнася до цвета, на ваше разположение са черно, тъмносиньо, сиво от всички нюанси, бежово и бордо.

Минималистичен топ

Лаконичният топ е като бяла блуза: подхожда на абсолютно всички и върви с абсолютно всичко! Съветваме ви да заложите на няколко опции с различни акценти. Право горнище, горнище с пеплум, тънко горнище с копчета - ето го начинът да изглеждате зашеметяващо по всяко време и навсякъде!

Между другото, този елемент от гардероба се съчетава добре с блейзър, дънки и пола тип молив.

Авангардни обеци

Когато искате нещо специално, винаги се чувствайте свободни да носите необичайни, привличащи вниманието бижута. Този подход винаги е полезен както в работата, така и извън нея. По-добре е да изберете оригинални пръстени или обеци в леко футуристичен стил както и бохо, или хипи стил - в този случай те няма да се конкурират със строгостта и сдържаността на бизнес ансамбъла.

Плетена рокля

Тясната плетена рокля е чудесна алтернатива на костюм с панталон и пола тип молив. Трябва да я носите изключително с обувки на висок ток - това ще ви направи по-тънки и по-слаби. За да балансирате визията си, добавете широк кожен колан и чифт красиви обеци и сте готови да поемете нови предизвикателства в работата!

Бяла риза

В гардероба си трябва да имате много и различни модели бели ризи: с къси и дълги ръкави, с яка и без яка, обемни и вталени. Ако си мислите, че блузата с копчета е просто и скучно нещо, жестоко сте се заблудили! Бялата риза изглежда страхотно с панталон, пола с висока талия и дънки. В зависимост от силуета можете да създадете всякакъв образ - от строг до небрежно елегантен.

Уроци по елегантност от Италия: 5 тайни за зашеметяващия стил на италианките
МОДА
Автор Антония Михайлова

Уроци по елегантност от Италия: 5 тайни за зашеметяващия стил на италианките

Автор Антония Михайлова

Копринен шал

Тънък и елегантен копринен шал може да бъде вързан като вратовръзка, като шал около врата или небрежно хвърлен върху раменете - във всеки случай ще изглеждате стилно и оригинално. Съветваме ви да изберете ярки, но не крещящи цветове. Точките, райето и всякаква геометрия са добре дошли, но флората и фауната са забранени - само ще ви състарят.

Прави панталони

Панталоните за офиса трябва да бъдат избрани според вашия тип фигура и височина. Най-универсален е правият модел, най-женствен е стесненият, а най-модерен е свободната кройка.

Те могат да се носят не само с висок ток и ботуши, но и с обувки в мъжки стил - мокасини, дерби и оксфорд.