Автор
Антония Михайлова

Тайните на привличането: Как да го/я накараш да се влюби в теб без магия

Желанието да се харесаш на околните, и особено на противоположния пол, е естествена потребност. За чертите на характера, които ще ви превърнат в истински магнит за другите, говори психологът Елена Ярикова.

Искреност и естественост

При среща с другите много от нас се опитват да представят образ, различен от истинската си същност. Можем да носим "маски", да играем роли, стремейки се да изглеждаме по-добри или по-съвършени, отколкото всъщност сме. Рано или късно обаче, истината винаги изплува и постепенно разбираш, че човекът пред теб е бил съвсем различен от първоначалното си представяне.

За да избегнете разочарование, не показвайте пресилено поведение, бъдете себе си. Дори и някои хора да не го харесват, не е нужно да впечатлявате всички. Бъдете честни и искрени с околните, това винаги помага.

Способност да бъдеш добър комуникатор

Умението не само да слушаш, но и да разбираш същността на казаното, далеч не е просто клише. Понякога въпросът "Как си?" е лишен от дълбок интерес, превърнат в обичайно обръщение, а не в искрена загриженост. Малцина са тези, за които отговорът наистина има значение. Именно такива хора се открояват – със своята неподправена ангажираност и искрено желание да бъдат част от живота ви не само на думи. Техният истински интерес ви кара да се почувствате важни, ценени и необходими.

Лекота в общуването и чувство за хумор

Лекотата в общуването и доброто чувство за хумор са универсални качества, които хората ценят, независимо от пола. Хуморът има удивителната способност да обезвреди дори най-напрегнатите ситуации и да разсее конфликтите. Тези, които подхождат към живота с лекота, не се вглъбяват в проблемите и често предизвикват възхищение, особено от тези, които се борят с по-сериозни предизвикателства. Общуването с такива хора е винаги приятно и непринудено, а тяхното отношение към живота ги прави още по-привлекателни събеседници.

Оптимизъм

Средата, в която се намираме, формира нашия начин на мислене. Ако прекарвате време с негативни и заядливи хора, бързо ще усетите как техните нагласи започват да влияят и на вас. Но когато сте заобиколени от онези, които винаги гледат напред и виждат светлина в бъдещето, техният оптимизъм се предава и на вас.

Животът неизбежно поднася трудни моменти и не винаги е лесно да запазим позитивната си нагласа. Но присъствието на хора, които със своя пример показват, че всичко ще се нареди, ни вдъхновява и несъзнателно ни кара да се стремим към тяхната светлина.

8 секунди – толкова са нужни на мъжа, за да се влюби: Как да се възползвате от тях
НОВИНИ
Автор Антония Дамянова

8 секунди – толкова са нужни на мъжа, за да се влюби: Как да се възползвате от тях

Автор Антония Дамянова

Чар и харизма

Всеки човек носи своята уникалност – дали ще е особената усмивка, изразителният поглед, специфичният начин на говорене, или умението да пленяваш с интересни истории. Това, което за едни може да изглежда обикновено, за други ще бъде онзи специален акцент, който ще ги завладее напълно. Ключът е да откриете тази своя уникална черта и да я превърнете в сила.

Ако целта ви е да събудите интерес и да привлечете с личността си някого, помислете - изпитвате ли увереност в себе си? До каква степен сте зависими от мнението на другите? Ако тези въпроси ви карат да се колебаете, е време да се замислите за връзката си със самите себе си и своето самочувствие. Ако стремежът ви да впечатлявате е мотивиран от искрено желание за изграждане на здрави и пълноценни взаимоотношения, тогава насоките по-горе със сигурност ще ви бъдат полезни.