Силвена Роу изненада майка си в Пловдив с подарък, който е истинска екзотика – дубайски шоколад.
Десертът, който завладя Дубай, набира все по-голяма популярност и в България, като вече се предлага в множество луксозни сладкарници в София. Кулинарката, която е собственик на заведения в емирството, се грижи като истинска орлица за майка си Кунка - бивша реставраторка, която отдавна е прехвърлила 80-те, пишат от HotNews.bg
Кунка научила щерка си на всички тайни в кухнята още от ранна възраст, преди тя да се омъжи за англичанин и да се премести в Лондон.
Но да се върнем към звездата на десертите – дубайския шоколад. Той е изобретен случайно в сладкарско ателие в емирството през 2021 г. и бързо завладява сърцата на всички. Съчетава три вида шоколад, но истинската магия идва от шам фъстъка – съставка, рядко срещана в други десерти. Кремът от шам фъстък, смесен с хрупкав кадаиф, се намира в сърцето на сладкиша, който прави всяка хапка неповторима и неустоима.
В България цената на този деликатес варира в зависимост от качеството на използваните съставки и условията на приготвяне в домашни условия. За изкушението от Близкия Изток можем да платим между 10 и 30 лева.
Турският вариант, който може да се намери в някои малки магазинчета в страната обикновено, струва между 25 и 30 лева, като основният внос идва от Одрин. Оригиналният шоколад от Дубай е на цена около 17 евро.