Автор
Ива Петрова

Силвена Роу глези майка си с най-новото кулинарно чудо от Дубай

Силвена Роу изненада майка си в Пловдив с подарък, който е истинска екзотика – дубайски шоколад.

Десертът, който завладя Дубай, набира все по-голяма популярност и в България, като вече се предлага в множество луксозни сладкарници в София. Кулинарката, която е собственик на заведения в емирството, се грижи като истинска орлица за майка си Кунка - бивша реставраторка, която отдавна е прехвърлила 80-те, пишат от HotNews.bg

View post on Instagram
 

Кунка научила щерка си на всички тайни в кухнята още от ранна възраст, преди тя да се омъжи за англичанин и да се премести в Лондон.

Но да се върнем към звездата на десертите – дубайския шоколад. Той е изобретен случайно в сладкарско ателие в емирството през 2021 г. и бързо завладява сърцата на всички. Съчетава три вида шоколад, но истинската магия идва от шам фъстъка – съставка, рядко срещана в други десерти. Кремът от шам фъстък, смесен с хрупкав кадаиф, се намира в сърцето на сладкиша, който прави всяка хапка неповторима и неустоима.

Новият сладък хит в социалните мрежи: Дубайски шоколад
РЕЦЕПТИ
Автор Антония Михайлова

Новият сладък хит в социалните мрежи: Дубайски шоколад

Автор Антония Михайлова

В България цената на този деликатес варира в зависимост от качеството на използваните съставки и условията на приготвяне в домашни условия. За изкушението от Близкия Изток можем да платим между 10 и 30 лева.

Турският вариант, който може да се намери в някои малки магазинчета в страната обикновено, струва между 25 и 30 лева, като основният внос идва от Одрин. Оригиналният шоколад от Дубай е на цена около 17 евро.

View post on Instagram