Автор
Теодор Муховски

Вълшебен сироп за перфектна баклава – приготвите ли я така, всеки ще иска още и още

С този метод успехът е гарантиран – приготвите ли баклавата така, всеки ще поиска допълнително.

Всички обичаме да ядем нещо сладко - било то за закуска, обяд или вечеря. Баклавата е обичан сладкиш от малки и големи. Ако искате да впечатлите всички тази година, следвайте тези лесни стъпки за приготвяне.

Необходими продукти:

- кори – 1 кг

- захар – 6 чаши

- орехи – 400 г (смлени)

- масло – 625 г (5 малки пакетчета)

- лимон – 1 бр.

Приготвяне:

Първо изберете подходяща тава и я намажете с масло. Подредете корите една върху друга, без да добавяте мазнина между тях. Разпределете смлените орехи равномерно между пластовете, но оставете най-горния ред кори чист. Нарежете баклавата на парчета с желана форма и залейте с разтопеното масло. Печете в умерена фурна до златисто.

Охладената баклава се залива с ароматен захарен сироп. Пригответе го, като разтворите захар в четири чаши вода и варите пет минути, като бъркате постоянно. Добавете настъргана лимонова кора и лимонов сок за свеж аромат.

Оставете десерта да престои една нощ – на сутринта той ще бъде готов за сервиране.

View post on Instagram
 
Имате ли хранителна зависимост: Отговорете на тези 8 въпроса и разберете
ЗДРАВЕ
Автор Елена Ангелова

Имате ли хранителна зависимост: Отговорете на тези 8 въпроса и разберете

Автор Елена Ангелова